Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kollen

Vil boikotte dette

Ebba Andersson reagerte. Nå får hun støtte av Charlotte Kalla og Frida Karlsson.

- DUMT: Ebba Andersson, lengst til høyre i bildet, reagerer på at langrennskvinnene bes om å hoppe for kameraenes skyld etter rennene. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / NTB scanpix
- DUMT: Ebba Andersson, lengst til høyre i bildet, reagerer på at langrennskvinnene bes om å hoppe for kameraenes skyld etter rennene. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / NTB scanpix Vis mer

Det svenske stjerneskuddet er misfornøyd med at det bare er kvinnene som ifølge Expressen tvinges til å hoppe foran kameraet etter et løp.

Det har vi sett utallige ganger de siste sesongene, at kvinnene bes hoppe i lufta for et jubelbilde etter løpet. Andersson (22) ble bedt om å gjøre det samme da hun tidligere denne uka vant gull i U23-VM. Den svenske kometen prøvde å vri seg unna.

I TV-ruta kunne man klart å tydelig høre: «Altså, jeg synes det er så dumt...»

Nå vurderer de svenske jentene å rett og slett boikotte «skikken».

IKKE BLIDE: Ebba Andersson, Frida Karlsson og Charlotte kala flirer etter VM-sølvet på stafett i fjor. Men når noen ber dem om å hoppe for kameraene etter målgang, reagerer de annerledes. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
IKKE BLIDE: Ebba Andersson, Frida Karlsson og Charlotte kala flirer etter VM-sølvet på stafett i fjor. Men når noen ber dem om å hoppe for kameraene etter målgang, reagerer de annerledes. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer

- Dumt

Men til slutt stilte hun altså opp. Kort tid etterpå fortalte hun akkurat hva hun mener til Expressen:

- Jeg synes det er dumt at vi jenter skal gjøre det. Jeg har aldri sett at herrene gjør det. Det er gammeldags og utdatert at vi kvinner skal ta et jubelbilde. Det har nesten blitt en regel, sier Andersson til avisa.

Hun får nå full støtte av lagvenninna Frida Karlsson.

- Jeg fatter ikke hva de greien er. Jeg har tenkt lenge på det. Hvorfor skal vi hoppe, men ikke herrene? Hadde de sagt at (Alexander) Bolsjunov og (Johannes Høsflot) Klæbo skal begynne å hoppe, ville det vært greit. Men slik er det jo ikke, sier hun til Expressen.

- Kan ikke tvinge oss

Karlsson sier nå at hun vurderer å boikotte neste gang hun bes om å gjøre et jubelhopp på målstreken.

- De kan jo ikke tvinge oss.

Hun får medhold av Charlotte Kalla. Hun sier at de svenske løperne er opptatte av at alle skal behandles likt og på like vilkår - og at dette er en av sakene som trenger mer opperksomhet.

NRK har tidligere omtalt «skikken», som også foregår i skiskyting. De norske skiskytterne er også lunkne til dette.

- Jeg ser ikke poenget med å hoppe. De gjør det jo i langrenn også, så det er en greie, man hopper som en gjeng med kaniner. Jeg vet ikke hvorfor, sa Ingrid Landmark Tandrevold under VM.

- Jeg aner ikke hvorfor. Det er utrolig teit. Vi driver ikke en hoppende idrett, vi er jo veldig planta nede på snøen, sier Tiril Eckhoff.

Hele Norges coronakart