- Vil bruke 630 millioner på to tyskere og en argentiner

Kjøpsfest fra Wenger? Her er dagens ryktebørs!

FRAM MED SJEKKHEFTET? Arsene Wenger skal ha fått 70 millioner pund å handle for, og ifølge Daily Mail er Dortmunds Ilkay Gundogan franskmannens førsteprioritet. Foto: AFP/ IAN MACNICOL / NTB Scanpix
FRAM MED SJEKKHEFTET? Arsene Wenger skal ha fått 70 millioner pund å handle for, og ifølge Daily Mail er Dortmunds Ilkay Gundogan franskmannens førsteprioritet. Foto: AFP/ IAN MACNICOL / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Overgangsryktene rundt Arsene Wengers Arsenal har tiltatt for alvor etter at det fredag ble kjent at franskmannen skal ha fått 70 millioner pund (ca. 630 millioner kroner) å handle for i sommer.

- Vi har et visst beløp vi har i reserve og nå kommer det også nye inntektsstrømmer. Alle disse tingene betyr at vi kan gjøre ting som er spennende, sa klubbdirektør Ivan Gazidis tidligere denne uka om muligheten for å hente toppspillere i sommer.

Daily Mail skriver i dag at Wenger er villig til å slå alle klubbrekorder ved å hive ut deler av potten på 70 millioner pund på Real Madrids Gonzalo Higuain, Borussia Dortmunds Ilkay Gundogan og Bayer Leverkusens Lars Bender.

Har solgt stjerner
Slike rykter er sannsynligvis god lesning for Gunners-fansen, som er blitt vant med at klubben selger superstjerner. Ikke kjøper dem.

De siste sommerne har klassespillere som Cesc Fabregas, Samir Nasri og Robin van Persie - for å nevne noen - forlatt klubben. Men i år ser det altså ut til at Arsene Wenger kan ha fått midlene han trenger for å kunne hente titler til Emirates.

TIL GUNNERS? Real Madrids Gonzalo Higuain. Foto: AP / Alvaro Barrientos / NTB Scanpix
TIL GUNNERS? Real Madrids Gonzalo Higuain. Foto: AP / Alvaro Barrientos / NTB Scanpix Vis mer

Ifølge Daily Mail er Gundogan, som har sju landskamper for Tyskland, førsteprioritet. Wenger skal være på utkikk etter sentral midtbanespiller, og skal ha blitt sjarmert av Gundogans innsats på Dortmunds vei mot Champions League-finalen.

Mulig rekordlønn
Gundogan skal ha en prislapp på 20 millioner pund, mens Leverkusens Lars Bender, som skal være verdt litt mindre, sees på som en god reserveløsning dersom Gundogan ikke vil flytte på seg eller Dortmund ikke vil selge.

Daily Mail hevder at Arsenal skal være ganske sikre på at Gonzalo Higuain blir Gunner-spiller, men at også Juventus skal være interesserte i den argentinske spissen.

Hvis Higuain forlater den spanske hovedstaden til fordel for den britiske, kan han ifølge avisa se for seg en ukeslønn på 150.000 pund.

Det vil gjøre ham til klubbens best betalte spiller.

Ronaldo-rykter
«Silly season» er i gang for alvor, og det dukker opp mer eller mindre seriøse rykter fra alle kriker og kroker.

TIL GUNNERS? Borussia Dortmunds Ilkay Gundogan. Foto: AFP / ANDREW YATES / NTB Scanpix
TIL GUNNERS? Borussia Dortmunds Ilkay Gundogan. Foto: AFP / ANDREW YATES / NTB Scanpix Vis mer

The Sun skriver i dag at Manchester United håper å sikre en retur for Cristiano Ronaldo for 650 millioner kroner, men at portugiseren bruker den påståtte interessen fra David Moyes til å sikre seg en enda mer lukrativ kontrakt med Real Madrid.

Ifølge Daily Mirror er flere klubber, blant dem Tottenham og Arsenal, ute etter Aston Villas Christian Benteke, men Birmingham-klubben skal være villige til å gi belgieren 20.000 pund mer i uka for å beholde ham i klubben.

Mirror skriver også at Manuel Pellegrini og Manchester City er ute etter å sikre seg Real Madrids Angel Di Maria for 30 millioner pund. Kjøpene av Jesus Navas og Fernandinho er tydeligvis ikke nok for de lyseblå.

En annen spiller som ryktes å være på vei bort er Evertons Marouane Fellaini, men Sky Sports skriver i dag at klubbens nye manager Roberto Martinez insisterer på at belgieren ønsker å bli.

TIL GUNNERS? Leverkusens Lars Bender. Foto: AFP  / PATRIK STOLLARZ / NTB Scanpix
TIL GUNNERS? Leverkusens Lars Bender. Foto: AFP / PATRIK STOLLARZ / NTB Scanpix Vis mer