Vil bruke en milliard på å utvide toppidrettssenteret

- Det trenger vi virkelig.

VIL SATSE: Tore Øvrebø har store planer for tippidrettssenteret på Sognsvann i Oslo.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
VIL SATSE: Tore Øvrebø har store planer for tippidrettssenteret på Sognsvann i Oslo. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Toppidrettssjef Tore Øvrebø og har store visjoner på vegne av norsk idrett. I løpet av fem år er håpet at det nye Campus Sognsvann skal stå ferdig.

Det er snakk om en kraftig utbygging av toppidrettssenteret. Prisen er beregnet til bortimot en milliard kroner, og det legges opp til et samarbeidsprosjekt mellom Norges idrettshøgskole (NIH) og Olympiatoppen. 

- Hva ligger det i dette helt konkret? - Campus Sognsvann er et stort prosjekt, og visjonen er en styrket møteplass for toppidretten. Møteplass kan bety så mye, og vi har jo møteplass også i dag. Det er der utøvere møter trenere, kompetansepersoner og helsepersonell, og der utøvere og trenere møter hverandre på tvers av idrettene, forteller Øvrebø. - Det vi kan få til i Campus Sognsvann er at vi i toppidretten kan få treningsfasiliteter i en helt annen kvalitet og størrelse enn vi har i dag. Det trenger vi virkelig, understreker toppidrettssjefen overfor NTB.

Utvidede forskningsmuligheter Øvrebø sier at det planlagte prosjektet kommer til å bli liggende vegg i vegg med idrettshøyskolen, der friidretts- og kunstgressbanen ligger i dag. Denne banen blir flyttet til grusbanen bak det nåværende anlegget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer