Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil bruke en milliard på å utvide toppidrettssenteret

- Det trenger vi virkelig.

VIL SATSE: Tore Øvrebø har store planer for tippidrettssenteret på Sognsvann i Oslo.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
VIL SATSE: Tore Øvrebø har store planer for tippidrettssenteret på Sognsvann i Oslo. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Toppidrettssjef Tore Øvrebø og har store visjoner på vegne av norsk idrett. I løpet av fem år er håpet at det nye Campus Sognsvann skal stå ferdig.

Det er snakk om en kraftig utbygging av toppidrettssenteret. Prisen er beregnet til bortimot en milliard kroner, og det legges opp til et samarbeidsprosjekt mellom Norges idrettshøgskole (NIH) og Olympiatoppen. 

- Hva ligger det i dette helt konkret?

- Campus Sognsvann er et stort prosjekt, og visjonen er en styrket møteplass for toppidretten. Møteplass kan bety så mye, og vi har jo møteplass også i dag. Det er der utøvere møter trenere, kompetansepersoner og helsepersonell, og der utøvere og trenere møter hverandre på tvers av idrettene, forteller Øvrebø.

- Det vi kan få til i Campus Sognsvann er at vi i toppidretten kan få treningsfasiliteter i en helt annen kvalitet og størrelse enn vi har i dag. Det trenger vi virkelig, understreker toppidrettssjefen overfor NTB.

Utvidede forskningsmuligheter Øvrebø sier at det planlagte prosjektet kommer til å bli liggende vegg i vegg med idrettshøyskolen, der friidretts- og kunstgressbanen ligger i dag. Denne banen blir flyttet til grusbanen bak det nåværende anlegget.

- Det vil også innebære at idrettshøyskolen som ligger like ved siden av det planlagte senteret kan få forske på de utøverne som bruker fasilitetene. De får en forskningsmulighet som de ikke har i dag. Dessuten blir dette et lokal- og breddeanlegg med masse treningsflater som kommer hele byen til gode, forteller han.

- Anlegget vil bestå av tre bein: Det er toppidretten, forskning og lokal- og breddeidretten. Det er altså en gave til lokalpolitikerne i fylket og kommunen. Det er også en gave til toppidretten.

Øvrebø forklarer at en rekke særidretter vil få anlegg og treningsfasiliteter i det nye anlegget. Det kommer til å bli ishockeybane, svømmeanlegg med 50 metersbane og skyteanlegg med tilhørende rulleskibane som også skiskytterne kan benytte seg av. I tillegg kommer det en rekke spesialanlegg.

Mer samspill Kommer Campus Sognsvann på plass kommer det til å bli mer samspill mellom idrettene, og kapasiteten på toppidrettssenteret vil bli tredoblet.

- Blir dette en realitet kan vi jobbe med mange flere utøvere og med mye større kvalitet enn i dag, forklarer Øvrebø.

Toppidrettssjefen er enig i at en milliard kroner høres mye ut.

- Vi snakker om opp mot en milliard kroner som kan høres ut til å være veldig mye, men vi får utrolig mye idrett. Dette kan ha en betydelig virkning for norsk toppidrett, sier han til NTB.

- Når kan dette tidligst stå ferdig?

- Alt er ferdig regulert, så hvis NIH og vi blir enige om alle detaljer, kan vi starte en byggeprosess ganske raskt, hvis vi får penger. Så hvis alt er i «klikk-klakk», så kan dette prosjektet stå ferdig om fem år, kanskje. Så dette er lovende utsikter, forteller Øvrebø.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!