Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil bruke løgndetektortest for å stoppe doping

Eskil Ervik ber alle utøvere teste seg etter sesongen.

LØGNDETEKTORTEST: Tidligere skøyteløper Eskil Ervik mener alle idretssutøvere bør ta en løgndetektortest etter sesongen for hindre doping i idretten.
Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
LØGNDETEKTORTEST: Tidligere skøyteløper Eskil Ervik mener alle idretssutøvere bør ta en løgndetektortest etter sesongen for hindre doping i idretten. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix Vis mer

Den tidligere skøyteløperen Eskil Ervik foreslår overfor Aftenposten å bruke løgndetektor for å komme dopingmisbruket i idretten til livs.

- Hva kan man gjøre for å få folk til å stole på toppidrettsutøverne? Jeg foreslår bruk av løgndetektor på alle idrettsutøvere før og etter sesongslutt, sier Ervik til Aftenposten.

Han frykter at mange uskyldige idrettsutøvere føler seg mistenkeliggjort.

- «Se her, det stemmer det jeg sier, jeg er ren». Det kunne revolusjonert idretten, mener sportsdirektøren på skøytelaget Team CBA.

En dom i Høyesterett fra 1996 fastslår at løgndetektortester ikke kan brukes som bevis i en straffesak i Norge.

Denne uken har Idretts-Norge vært i sjokk etter at avtroppende sportssjef i Norges Cykleforbund, Steffen Kjærgaard innrømmet omfattende dopingmisbruk tirsdag.

(NTB)