Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil bruke millionene fra Elyounoussi-salget på nye spillere

- Overrasket over timingen, sier Brian Deane.

HØYT ELSKET: Mohamed Elyounoussi var høyt elsket blant fansen til Sarpsborg 08, men lørdag ble klubbens juvel solgt til Molde for en ukjent sum. Fto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix
HØYT ELSKET: Mohamed Elyounoussi var høyt elsket blant fansen til Sarpsborg 08, men lørdag ble klubbens juvel solgt til Molde for en ukjent sum. Fto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sarpsborg solgte lørdag den offensive og kreative kantspiller Mohamed Elyounoussi (19) til Molde for et ukjent millionbeløp.

Salget falt ikke i god jord hos trener Brian Deane, som helt til det siste trodde «Moi» ville være en nøkkelspiller i troppen også i årets sesong.

- Jeg skal tilpasse meg en ny hverdag uten Elyounoussi, men jeg må si jeg ble overrasket over timingen. Sesongstarten er rett rundt hjørnet, og vi har en veldig tynn stall fra før, sier Brian Deane til Dagbladet.

- Må erstattet med to
- Og Elyounoussi er en spiller det ikke bare er å erstatte over natta. Jeg er usikker på om vi i det hele tatt kan erstatte han med tilsvarende kvalitet, og i så fall er vi nødt til å styrke oss kvantitativt i stedet. Vi er nødt til å ha en bredere stall om vi skal holde ut en hel sesong.

Verken Sarpsborg eller Molde oppgir hva salgssummen for Mohamed Elyououssi, men at det dreier seg om flere millioner er det ingen tvil om.

Elyounoussi forlenget avtalen sin med Sarpsborg 08 så seint som ved juletider - og Sarpsborg 08 skal ha takket nei til et bud på rundt 2,5 millioner kroner fra en dansk klubb i fjor sommer.

Vil unngå mai-fella
Nå setter Brian Deane sin lit til at klubbledelsen siller midler til rådighet for at klubben kan gå på spillerjakt fram til overgangsvinduet stenger 31. mars.

- Det håper jeg virkelig. Elyounoussi-overgangen er fortsatt et litt ømfindtlig tema, men vi må jobbe hardt for å få folk inn, som kan passe i vårt system.

- Mai er en ekstremt tøff måned, med unntak av de største lagene, som kan rullere på spillerstallen. Vi ble hardt straffet på det i fjor, og må unngå det samme i år, sier Brian Deane til Dagbladet.

- Jobber med det Sarpsborg 08s sportssjef Thomas Berntsen lover at spillerforsterkning står høyt på agendaen de siste ukene før overgangsvinduet stenger.

- Vi er helt klart ute etter å styrke oss med flere spillere i dette vinduet, men hvor mange og på hvilke plasser kan jeg ikke diskutere i media. Vi ønsker ikke å brette ut vår strategi overfor alle andre, sier Thomas Berntsen til Dagbladet.

Han er for så vidt enig med Brian Deane i at timingen på salget av Mohamed Elyounoussi til Molde ikke var den beste, men som han sier:

- Selgende klubb
- Vi kan ikke styre når andre lag er interessert i spillerne våre, og jeg tror Brian Deane og jeg er samtstemte i at Sarpsborg 08 er en selgende klubb. Om prisen er den rette, så selger vi. Men det er klart, om salgtet hadde kommet i stand 14 dager tidligere, så hadde vi selvsagt hatt bedre tid til å finne en erstatter, sier Thomas Berntsen.

Sportssjefen mener Elyounoussi-salget var god butikk, og det rette for alle parter, også for unggutten selv.

- Vi hadde egenkapital på bok og var ikke avhengig av å selge. Vi har kommet styrket ut av dette økonomisk sett, og vi håper at vi også sportslig skal klare det, enten med en kvalitetsspiller, eller ved å signere flere, sier Thomas Berntsen.

- Tidenes beste tropp
Sarpsborg-sjefen føler at de, selv uten Mohamed Elyounoussi på laget, kan gå sesongstarten i møte med god selvtillit.

Åtte oppkjøringskamper har endt i sju seirer og en uavgjort - og i Aaron Samuel og Bojan Zajic har de to av dem som har scoret hyppigst i treningskamper i vinter, i kamper med tippeligalag involvert.

- Vi har allerede en tropp som er god nok til å legge fire-seks lag bak oss på tabellen i Tippeligaen. I moderne tid er årets tropp tidenes beste som Sarpsborg har hatt, sier Thomas Berntsen.

IKKE FORNØYD: Sarpsborg-trener Brian Deane var ikke fornøyd med tidspunktet klubben solgte Mohamed Elyounoussi, men sier at han skal tilpasse seg livet uten stjernespilleren. Nå håper han klubben blat opp for et par forsterkninger før vinduet stenger. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
IKKE FORNØYD: Sarpsborg-trener Brian Deane var ikke fornøyd med tidspunktet klubben solgte Mohamed Elyounoussi, men sier at han skal tilpasse seg livet uten stjernespilleren. Nå håper han klubben blat opp for et par forsterkninger før vinduet stenger. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!