INNGIKK FORLIK: Peter Mueller og skøteforbundet har inngått forlik, etter at amerikaneren ble sagt opp som norsk landslagssjef etter sjikanerende kommentarer mot Maren Haugli.

Foto: Erlend Aas / Scanpix
INNGIKK FORLIK: Peter Mueller og skøteforbundet har inngått forlik, etter at amerikaneren ble sagt opp som norsk landslagssjef etter sjikanerende kommentarer mot Maren Haugli. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

Vil bruke Mueller-forliket til å stille media til ansvar

- Har løftet saken over alle dimensjoner, sier advokat Elden.

||| - Forliket er et meget godt utgangspunkt for den videre prosess mot de medier som har bidratt til å svekke Peter Muellers renome. Vi vil nå arbeide videre med disse prosessene, sier advokat John Christian Elden til Dagbladet.

Elden har bistått Peter Mueller i forhandlingene med skøyteforbundet, som i dag førte til et forlik.

- Media har løftet saken over alle dimensjoner med internasjonale oppslag som det aldri har vært dekning for. Det må de mediene som er ansvarlig for disse oppslagene svare for, sier han.

Mueller ble sparket tidlig i sesongen etter at han hadde kommet med sjikanerende uttalelser til Maren Haugli under en fellesmiddag i forbindelse med en treningssamling i Berlin.

Han krevde økonomisk godtgjørelse for kontraktperioden, og hadde han fått gjennomslag for dette i en rettssak, ville det kostet det fattige skøyteforbundet millionbeløp.

Nå får han trolig noen hundre tusen kroner i kompensasjon fra NSF.

Mueller har vært trener i en rekke land. Ryktebørsen sier at han er aktuell for oppgaver i Nederland.