Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil bruke reservekeeperen som spiss

I EM-semifinalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyrkias marsj til semifinalen i fotball-EM har kostet. Ni spillere er skadd eller utestengt. Fatih Terim vurderer å bruke reservekeeper Tolga Zengin som utespiller mot Tyskland.

- Han kan komme inn mot slutten, enten som forsvarer eller spiss, sier den tyrkiske landslagssjefen.

-I denne situasjonen kan vi ikke tillate oss å la spillerne velge hvor på banen de skal opptre.

Tyrkerne er hardt rammet av skader og utelukkelser. Terim har bare 14 spillere han kan regne med til onsdagens kamp mot Tyskland.

Begge kapteinene ute

Lagkaptein Emre Belözoglu har vært ute med skade siden den første EM-kampen, og blir neppe klar. Vikarierende kaptein Nihat Kahveci pådro seg lyskestrekk da han tok et frispark rett før slutt i kvartfinalen og er svært tvilsom.

På stopperplass er det krise. Emre Güngör er ute for turneringen, mens forsvarssjefen Servet Cetin sliter med hofte og kne og er erklært uaktuell til semifinalen. Emre Asik er en av fire spillere som er utestengt i semifinalen.

I tillegg til keeper Volkan Demirel, som må sone annen kamp av sin utelukkelse for utvisningen mot Tsjekkia (om ikke UEFA tar Tyrkias protest til følge mandag), fikk Emre Asik, venstrekanten Arda Turan og indreløperen Tuncay Sanli gult kort mot Kroatia.

SKADETRØBBEL: Tolga Zengin har foreløpig oppholdt seg mest i grønn vest, men nå kan han få sjansen - som spiss - på grunn av tyrkernes mange skader og suspensjoner. Foto: Damien Meyer/AFP
SKADETRØBBEL: Tolga Zengin har foreløpig oppholdt seg mest i grønn vest, men nå kan han få sjansen - som spiss - på grunn av tyrkernes mange skader og suspensjoner. Foto: Damien Meyer/AFP Vis mer

Ut over de åtte nevnte er Tümer Metin skadd og usikker. Derimot er brasilianskfødte Mehmet Aurelio tilbake etter utelukkelse i forrige kamp.

Ingen nye

UEFA sier at Tyrkia ikke vil få lov til å kalle inn nye spillere. Reglene tillater bare skifte av én skadd spiller, og da før lagenes første kamp i sluttspillet.

-Vi vet at noen lag har problemer, men dette er en regel som gjelder for alle. Vi har ingen planer om å endre turneringens reglement, sa UEFA-talsmann William Gaillard søndag.

- Om et lag hadde bare åtte spillere igjen, så kan det være at vi ville kalt sammen et krisemøte. Men vi har ikke fått noen forespørsel.

UEFA gjorde et unntak i 1996, da Tyskland fikk lov til å hente inn en ny spiller i troppen før EM-finalen mot Tsjekkia. Tyskerne hadde seks spillere ute med skader og suspensjon og truet med å bruke keepere som utespillere.

Kanskje har Fatih Terim også baktanker med sin uttalelse. Men han syter ikke, han virker tvert imot full av selvtillit.

-Vi har vist mange ganger at vi kan utrette det umulige. Jeg har tro på mitt lag og vår evne til å ta oss til finale, sier han.

image: Vil bruke reservekeeperen som spiss

(NTB)

<B>SPISS?:</B> Rustu Recber står i mål, men reservekeeper Tolga Zengin må kanskje inn på topp for et Tyrkia som sliter med skader og suspensjoner.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!