Vil bygge nytt gigantstadion i Groruddalen

Ullevaal for lite for EM 2016.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dersom Norge søker og får fotball-EM i 2016 blir Ullevaal stadion vraket som nasjonalarena. Et nytt stadion med 50.000 skal plasseres i Groruddalen.

- Vi tenker mest høyt for tiden, men en foreløpig konklusjon er at Ullevaal stadion blir for liten til et eventuelt fotball-EM i 2016, sier Hilde Barstad i Norges Fotballforbund til Dagsavisen.

NFF og Oslo kommune er i gang med å vurdere tomtearealer i Groruddalen. Der håper en å kunne bygge ny nasjonalarena med plass til 50.000 tilskuere. I tillegg til Oslo er det planer om å spille kamper i Bergen, Stavanger og Trondheim.

Ullevaal stadion blir modernisert, men det hjelper lite. Neste år starter arbeidet med å bygge ut kortsiden mot Sognsveien, slik at kapasiteten økes til 31.000 tilskuere.

- Og da kan ikke Ullevaal stadion bli større. Det tillater ikke infrastrukturen rundt anlegget, sier Jack Hemmestad i Ullevaal Stadion AS.

I Sverige er en kommet lenger i stadionplanene. Nye Swedbank Arena får plass til 50.000 tilskuere og skal erstatte Råsunda. I tillegg bygges det nytt i Göteborg og Malmö, mens Djurgården, Hammarby og Brommapojkarna får nye anlegg i Stockholm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer