Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil bygge nytt gigantstadion i Groruddalen

Ullevaal for lite for EM 2016.

Dersom Norge søker og får fotball-EM i 2016 blir Ullevaal stadion vraket som nasjonalarena. Et nytt stadion med 50.000 skal plasseres i Groruddalen.

- Vi tenker mest høyt for tiden, men en foreløpig konklusjon er at Ullevaal stadion blir for liten til et eventuelt fotball-EM i 2016, sier Hilde Barstad i Norges Fotballforbund til Dagsavisen.

NFF og Oslo kommune er i gang med å vurdere tomtearealer i Groruddalen. Der håper en å kunne bygge ny nasjonalarena med plass til 50.000 tilskuere. I tillegg til Oslo er det planer om å spille kamper i Bergen, Stavanger og Trondheim.

Ullevaal stadion blir modernisert, men det hjelper lite. Neste år starter arbeidet med å bygge ut kortsiden mot Sognsveien, slik at kapasiteten økes til 31.000 tilskuere.

- Og da kan ikke Ullevaal stadion bli større. Det tillater ikke infrastrukturen rundt anlegget, sier Jack Hemmestad i Ullevaal Stadion AS.

I Sverige er en kommet lenger i stadionplanene. Nye Swedbank Arena får plass til 50.000 tilskuere og skal erstatte Råsunda. I tillegg bygges det nytt i Göteborg og Malmö, mens Djurgården, Hammarby og Brommapojkarna får nye anlegg i Stockholm.

(NTB)

NY STORSTUE: NFF planlegger nytt fotballstadion i Groruddalen dersom Norge får EM i 2016. Det spørs vel om John Carew tar på seg landslagsdrakta det året - selv om 36 år absolutt ikke trenger være noen pensjonistalder for fotballspillere. Østerrikeren Ivan Vastic scoret for eksempel EM-mål som 38-åring nylig. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
NY STORSTUE: NFF planlegger nytt fotballstadion i Groruddalen dersom Norge får EM i 2016. Det spørs vel om John Carew tar på seg landslagsdrakta det året - selv om 36 år absolutt ikke trenger være noen pensjonistalder for fotballspillere. Østerrikeren Ivan Vastic scoret for eksempel EM-mål som 38-åring nylig. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer
image: Vil bygge nytt gigantstadion i Groruddalen
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media