Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil bygge opp et verdenslag

David Beckham skal bidra til å realisere Real Madrid-presidentens drøm: Et klubblag med de største stjernene fra verdens beste fotballnasjoner.

Florentino Peréz startet prosessen ganske umiddelbart etter at han ble valgt til klubbens president i 2000. Herrene Figo (Portugal), Zidane (Frankrike) og Ronaldo (Brasil) passet perfekt inn i presidentens målsetting om å bygge opp et Real Madrid av de beste fotballspillerne fra verdens største fotballnasjoner. Et byggverk som utelukkende er fundert på penger.

Og nå er det altså Beckham som er på vei til Spania. Dermed vil Real Madrid være representert med ytterligere en nasjonalitet - og president Peréz vil være ytterligere en lønnsmottaker nærmere en drøm som går i oppfyllelse.

Seriøst

Men: Det mangler ytterligere noen spillere fra store fotballnasjoner. Dagbladet har hjulpet Peréz med å ta ut det perfekte laget. Riktig nok med to brasilianere. Men vi fant ingen bedre venstreflanke enn Roberto Carlos fra en stor fotballnasjon.

Midtstopper Ayala - fra Argentina og lagkamerat med John Carew i Valencia - er derimot en kandidat som skal vurderes seriøst midt oppe i sausen av rykter og drømmer. Det bekrefter også sportsjournalist Vicente Chaled i den Valencia-baserte avisa Levante.

Rimer ikke

- Real Madrid trenger en dyktig midtstopper. Og Ayala er både dyktig og fra en stor fotballnasjon. Han bør passe perfekt. Vi vet at Real Madrid ønsker seg ham, sier Chaled til Dagbladet.

Figo ut

Rykter forteller også at Beckham skal byttes mot Figo. Det rimer i så fall ikke helt med presidentens målsetting. Årsaken må i så fall være at Figo ikke representerer en stor nok fotballnasjon etter presidents oppfatning... Små muligheter for John Carew så lenge Peréz er president, med andre ord.

Sportsdirektøren i Real Madrid, Jorge Valdano, avviser bestemt at Figo er på vei bort.

- Han skal aldri forlate klubben. Han har kontrakt ut 2006, påpeker Valdano.

Jouurnalist Chaled tror derimot en slik byttehandel kan være aktuell.

- Selv ikke Real Madrid har råd til alt. Figo er, sammen med Ronaldo og Zidane, klubbens største stjerne. Hvis også Beckham kommer, så må en ut. Og det blir neppe Ronaldo eller Zidane, sier Chaled.

Siste rykte fra England forteller at Beckham bare ler av ryktene. Lite er mer avvæpnende enn en latter. Ikke så rart at akkurat det ryktet lanseres på Uniteds egen hjemmeside.

- Så lenge jeg er landslagskaptein, vil jeg spille for England og Manchester United, sier David Beckham

PRESIDENTENS FANGST: Hittil har Real Madrids president Florentino Peréz kjøpt inn verdensstjernene Zidane (Frankrike), Ronaldo (Brasil) og Figo (Portugal).
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling