Vil bytte alt mot finaleseier:

Storscorer Alan Shearer har ett stort ønske for sesongen: Å vinne FA-cupen med sitt kjære Newcastle. Fjorårsfinalist Southampton ble første offer på veien.

LONDON (Dagbladet): Storscorer Alan Shearer (33) ønsker å avslutte en lang karriere med en triumf med Newcastle. I går var han mest tilrettelegger da fjorårsfinalist Southampton og Claus Lundekvam ble overkjørt.

- Dette var første hinder på veien. Vi ønsker å vinne cupen, sier Shearer til BBC etter kampen.

I løpet av åtte sesonger med Newcastle har Shearer spilt 28 FA-cup-kamper. Han har vært i to finaler og en semifinale. Sin største triumf har han fra sin tid i Blackburn der han ble ligamester i 1995.

- Jeg er faktisk villig til å bytte alt jeg har vunnet tidligere for en finaleseier med Newcastle. Og jeg vet at jeg bare har to sjanser igjen. Denne sesongen og neste, sa Shearer før kampen.

Måtte vinne

Newcastle-sjef Bobby Robson og hans spillere var under stort press før kampen, etter at klubbens egen styreformann denne uka gikk offentlig ut og kritiserte lagets innsats så langt i sesongen. Newcastle var derfor nødt til å vinne mot Southampton, og lettelsen var derfor stor etter kampen. Kaptein Shearer innrømmer at de siste ukene har vært tøffe.

- Vi har også vært våre egne kritikere og analysert situasjonen. I dag var vi der vi skal være. Hele laget viste vinnervilje, sier Shearer til BBC.

Ute på banen var det lagkamerat Kieron Dyer som fikk mest oppmerksomhet etter to fine enkeltprestasjoner som resulterte i scoringer. Den siste etter pasning fra kaptein Shearer. Dyer gikk seirende ut av duellen med både Claus Lundekvam og Michael Svensson, før den engelske landslagsspilleren satte ballen bak Annti Niemi i Southamptons mål.

Nesten for Claus

Claus Lundekvam sa på forhånd at han fryktet Newcastle, og han fikk rett. Han spilte hele kampen, og var nære på å score sitt første mål for Southampton. En god redning fra Newcastles Shay Given nektet nordmannen å skape ny spenning i kampen på stillingen 0- 2.

- Nesten er ikke godt nok, selv om det var nærme, sier en skuffet Lundekvam til Dagbladet.

Han mener Newcastle hadde gjort hjemmeleksa godt, og at de nektet Southampton å spille sitt vante spill.

- Jeg føler at vi hang godt med i kampen helt fram til Newcastle scoret. Etter det blir vi veldig krampaktige og redde. Vi våger ikke nok, sier en skuffet Lundekvam.

- Virket det som om mye sto på spill for Newcastle?

- Det var en viktig kamp for dem, det har vi jo sett i media. Samtidig var det også en viktig kamp for oss. Dette var bittert, men i dag var vi ikke gode nok.

Følelser for cupen

I fjor røyk Newcastle ut i tredje runde mot Wolverhampton. Klubbens siste finale var i 1999 da de tapte 2- 0 mot Manchester United. Slik forklarer Shearer hvorfor han har så lyst til å vinne cupen:

- Jeg vil faktisk heller vinne cupen enn ligaen. Her oppe i nord har folk virkelig følelser for cupen. Det er derfor det gjør så vondt når vi ryker ut.

Fjerde runde i cupen trekkes mandag.

TRIUMF: Alan Shearer jubler som om han hadde scoret selv, etter at Kieron Dyer, med nummer 8 på ryggen, har sendt Newcastle opp i 3- 0. - Jeg vil faktisk heller vinne cupen enn ligaen, sier Shearer.