Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil bytte ut Rooney med yngre spillere

- Har ikke nok kvalitetsspillere til det, sier Dag Langerød.

MISTER PLASSEN I STARTELLEVEREN? Manchester Uniteds kaptein, Wayne Rooney, står i fare for å miste plassen i startelleveren til fordel for yngre spillere. Louis Van Gaal vil satse på unge spillere, selv om Rooney er en multifunksjonell og god spiller. Her under en vennskapskamp mot Valencia 12. august 2014. Foto: AFP PHOTO/Paul Ellis
MISTER PLASSEN I STARTELLEVEREN? Manchester Uniteds kaptein, Wayne Rooney, står i fare for å miste plassen i startelleveren til fordel for yngre spillere. Louis Van Gaal vil satse på unge spillere, selv om Rooney er en multifunksjonell og god spiller. Her under en vennskapskamp mot Valencia 12. august 2014. Foto: AFP PHOTO/Paul Ellis Vis mer

(Dagbladet): - Det kommer an på hvordan balansen i laget er. Jeg trenger balanse i laget, sier Louis van Gaal i et intervju med MUTV, opplyser Daily Mail på sin nettside.

Van Gaal er usikker på om han kommer til å velge Wayne Rooney i hver kamp, selv om han synes 29-åringen er en god spiss. Manageren vil heller se an balansen i laget før han tar ut kapteinen til start.

Vil skape et ungt lag
- Jeg liker at jeg kan bruke han på forskjellige spilleplasser. Jeg er glad i multifunksjonelle spillere som han, og kjøper vanligvis flere slike spillere, enn spesialister, forteller van Gaal.

En annen ting er nederlenderens interesse i å skape et ungt lag.

- Jeg vil jobbe med unge spillere. Det holder deg selv ung, og du kan få et godt lag ut av det. Nå er vi fortsatt i oppbyggingsfasen, men vi jobber med å få et ungt lag, sier van Gaal.

- Ikke nok kvalitetsspillere
Dag Langerød, redaktør i United.no, sier til Dagbladet at han ikke er redd for å miste kapteinen ut av startelleveren med det første.

- Sånn det ser ut nå, har United dessverre ikke kvalitetsspillere nok til å sette Rooney på benken, sier Langerød.

Han tar sitatene med en klype salt og synes det virker rart at van Gaal vurderer å ikke starte hver kamp med Rooney.

- Bare skriverier
- Van Gaal har tidligere sagt at Wayne Rooney er kapteinen, og kapteinen starter alltid. Han har også stort sett gjort en god jobb denne sesongen, så foreløpig er det bare skriverier for meg.

- Du tror ikke Rooney er for gammel for van Gaal ennå?

- Nei. Det så vi også under VM i sommer, da van Gaal brukte blant annet Wesley Sneijder og Robin van Persie. De er jo eldre enn Rooney, så jeg er ikke redd for å miste Rooney med det samme, sier Langerød.

VIL HA YNGRE SPILLERE: Manager Louis van Gaal vil bruke yngre spillere. Foto: EPA/Andy Rain
VIL HA YNGRE SPILLERE: Manager Louis van Gaal vil bruke yngre spillere. Foto: EPA/Andy Rain Vis mer