Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil danse med Brasil

NANTES (Dagbladet): - Se på Norge, sier Brian Laudrup til Dagbladet. - Det faktum at dere har slått Brasil to ganger på ett år forteller meg at vi også kan gjøre det. Men ikke på den norske måten - det nytter ikke. Vi er nødt til å spille dansk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ting er i hvert fall helt sikkert; Danmark tror de kan slå Ronaldo og kompani i kveld. Og hadde Drillos et glimrende utgangspunkt før triumfen i Marseille - brassene hadde jo ikke annet enn æren å spille for - mener Brian Laudrup at danskenes ikke er dårligere.

- Dette er en historisk dag for dansk fotball. Vi er allerede mye lenger enn noen hadde trodd vi skulle komme i VM. Og så skal vi spille mot verdens beste lag om en semifinaleplass.

- Vi har alt å vinne - ingen verdens ting å tape.

Fysisk fordel

- Har dere lært noe av Norge?

- Taktisk og fysisk er det noe å hente. Jeg mener vi skandinaver har en fordel når det gjelder den delen av spillet. Men Danmark kan ikke slå langt - vi trenger ballen i laget. Derfor skal vi by Brasil opp til dans.

Og:

- De må være sterke for å slå oss i kveld, fortsetter Brian Laudrup. - Brasil framover, og i rommene de etterlater seg bak skal jeg gjøre mitt ytterste for Danmark. Og det eneste jeg kommer til å be lagkameratene om før kampen, er at de må nyte hvert sekund av matchen.
- En kamp som denne får vi aldri igjen.

Skryter av Flo

Danske journalister snur seg bort i latter da jeg bringer emnet Tore André Flo inn på Brians før-Brasil-forværelse. Spørsmålet oppfattes like frekt som en promp i pressebaren - som sjølsagt er åpen - også under pressekonferansen. Men Brian Laudrup ler ikke - han bare svarer. Høflig.

- Tore André Flo er den eneste norske spilleren som kan gjøre noe overraskende. Han er meget god og nyter stor respekt både hos oss og i hele Europa. Men Norge undervurderer individualistenes betydning. Vi gjør ikke det, og derfor har vi mange.

- Hvordan tror du det vil bli med deg og Flo i Chelsea?

- Det ser jeg fram til. Men for all del - jeg har andre ting å tenke på nå. Kom tilbake når dette er over, sier Brian Laudrup.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!