TILGJENGELIG: Trond Sollied lar seg ikke skremme av at Brann ligger på 13. plass på tabellen. Rødtrøyene er ett av tre lag han kan tenke seg å trene i Norge. Foto: EPA/Jochen Luebke
TILGJENGELIG: Trond Sollied lar seg ikke skremme av at Brann ligger på 13. plass på tabellen. Rødtrøyene er ett av tre lag han kan tenke seg å trene i Norge. Foto: EPA/Jochen LuebkeVis mer

- Vil de ha apekatter, kan de like godt betale i peanøtter

Sollied åpner for Brann - hvis de har råd.

|||

Trond Sollied er ledig på markedet og utelukker ikke at han kan bli Brann-trener.

- Det kom brått på, men Brann er en av de tre klubbene jeg kunne tenke meg å trene i Norge, ved siden av Rosenborg og Vålerenga, sier Trond Sollied til Bergensavisen.

Sollied har tidligere vært trener i blant annet Bodø/Glimt, Rosenborg, Club Brugge, Olympiakos, Gent og Heerenveen. Timingen, som Sollied er så opptatt av, var ikke rett da Rosenborg forsøkte å hente Sollied hjem før Erik Hamrén ble ansatt.

- Det var vanskelig da, og nå er det bare en hypotetisk situasjon, sier Sollied til BA.

Brann kunne fått Sollied allerede i 1992, før han ble trener i Bodø/Glimt.

- Vi var i dialog, men de var visst ikke interessert i å vinne da - så de endte opp med en annen, sier Sollied.

Han blir ingen billig mann for Brann. Sportsklubben sliter økonomisk, men det vil ikke være unaturlig å legge listen svært høyt når en rutinert trener trolig står øverst på ønskelisten i en noe skakkjørt klubb som desperat trenger lederskikkelser.

- Ja, lønnsnivået ligger høyt, men hvis de vil ha apekatter, så kan de like godt betale i peanøtter, sier Sollied.

(NTB)