- Vil de ikke ha dem over kulen, eller?

Mener jentenes VM-renn blir ødelagt.

VAR LITT USIKKER: Anette Sagen klarte ikke slippe seg helt løs i førsteomgangen. Foto: EIRIK H. URKE
VAR LITT USIKKER: Anette Sagen klarte ikke slippe seg helt løs i førsteomgangen. Foto: EIRIK H. URKEVis mer

Østerriksk seier: Iraschko vant klart

(Dagbladet): Det er bra med folk i Midtstubakken, selv om publikum nesten ikke ser noe som helst før hopperne er nede på sletta.

Det har ikke ødelagt stemningen.

Verre er det at jentene får fryktelig dårlig fart.

Oppgitt Bredesen - Jeg skjønner ikke hva de tenker med, vil de ikke ha dem over kulen, eller? sier NRK-ekspert Espen Bredesen.

Østerrikske Daniela Iraschko, som har ti seire denne sesongen, leder etter førsteomgangen - etter et hopp på 97 meter. Hun måtte gå av bommen før hoppet, fordi juryen mente farten var for stor med tanke på forholdene.

- Hva i all verden gjør de nå. Skal de gå én avsats ned? Hva er vitsen med det, da? Det er lufta som avgjør og ikke den halvmeteren der. Det er helt unødvendig, tordnet Bredesen før hun fikk sette utfor.

Også sportssjef Clas Brede Bråthen er særdeles misfornøyd med det han har sett i førsteomgangen. Han synes det er synd at konkurransen som er viktig både som VM-konkurranse og med tanke på OL-drømmen ble ødelagt av en feig jury.

- Vi har en jury som ikke forstår viktigheten av det at jentene kan vise seg fram fra en annen side enn dette. Det går an å hoppe 110 meter i denne bekken, sier han til NRK.

Maren beste norske Maren Lundby er beste norske etter førsteomgangen. Hun er på 10. plass etter et hopp på 89,5 meter og 93,7 poeng.

Anette Sagen og Line Jahr ligger på delt 13. plass - med 92,4 poeng.

- Dette var ikke akkurat tidenes skihopp. Jeg ble litt usikker i tåka og slapp meg ikke helt løs. Det er synd med været, men det får vi ikke gjort noe med, sier Sagen til NRK.

Gyda Enger er på 29. plass etter førsteomgangen og er også kvalifisert for finaleomgangen.

10. PLASS: Maren Lundby er beste norske hopper etter førsteomgangen. Foto: EIRIK H. URKE
10. PLASS: Maren Lundby er beste norske hopper etter førsteomgangen. Foto: EIRIK H. URKE Vis mer