Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil degradere Juventus og Milan

Skandale-rettssaken har begynt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbaldet.no): Samtidig med at det italienske fotballandslaget kvalifiserte seg til VM-finalen i fotball, startet også en mindre ærefull prosess for den italienske fotballen.

Statsadvokat Stefano Palazzi la i går ned påstand om degradering for Juventus, AC Milan, Lazio og Fiorentina.

Juventus til serie C, de tre andre ned til serie B.

- Fratas seriemesterskap

Advokaten krevde også at Juventus skulle fratas sine siste to seriemesterskap, samt at klubben skal starte neste sesong med seks poeng mindre enn sine konkurrenter. Milan, Lazio og Fiorentina vil også bli fratatt et større antall poeng om statsadvokaten får det som han vil.

Milan vil i så tilfelle bli fratatt tre poeng, mens Lazio og Fiorentina vil starte sesongen med hele 15 minuspoeng.

Ikke uventet var reaksjonene sterke på påstanden.

- Vi er et offer

KAN DEGRADERES: Den italienske statsadvokaten la i går ned påstand om degradering for Juventus, AC Milan, Lazio og Fiorentina. Her ses de tidligere Juve-toppene Giraudo, Capello og Moggi. Foto:REUTERS
KAN DEGRADERES: Den italienske statsadvokaten la i går ned påstand om degradering for Juventus, AC Milan, Lazio og Fiorentina. Her ses de tidligere Juve-toppene Giraudo, Capello og Moggi. Foto:REUTERS Vis mer

Milan-eier og eks-statsminister Silvio Berlusconi raste etter åpningen på rettssaken.

- Jeg er sjokkert og sint på grunnlag av statsadvokatens påstand. AC Milan har aldri hatt noen fordel av velvillige dommere, heller det stikk motsatte; vi har vært offer for partiske dommere til andres fordel, sa Berlusconi i følge AP. 

Palazzi tegnet et lite fordelaktig bilde av de ulike klubb-sjefene i går. Hyppige telefonsamtaler og flotte middager skal være et av virkemidlene flere av sjefene har benyttet for å påvirke fotballdommerne, og for å manipulere systemet.

Alazzi beskrev også hvordan Juventus-sjef Luciano Moggi og hans kompanjonger skal ha tildekt begivenhetene for å unngå oppmerksomhet.

Dom i saken er ventet å falle søndag, samme dag som VM-finalen. Så langt har saken derimot gått sent fremover, og bli derfor ikke overrasket om det drøyer noen dager lenger.

<B>FØRSTE DAG OVER:</B> Eks-Juventus-direktør Antonio Giraudo forlater rettslokalene etter første dag av rettssaken i Italia.