Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil denne gjengen spille i samme liga i nær framtid?

- Hvis de første 15-20 klubbene i Europa sier ja til dette så vil ingen si nei.

KAN BLI EN REALITET: Hvis noen av herrene i europeiske klubber får det som de vil, kan vi få se Zlatan Ibrahimovic, Lionel Messi, Andrea Pirlo, Wayne Rooney og Cristiano Ronaldo i en superliga. Fotomontasje Dagbladet
KAN BLI EN REALITET: Hvis noen av herrene i europeiske klubber får det som de vil, kan vi få se Zlatan Ibrahimovic, Lionel Messi, Andrea Pirlo, Wayne Rooney og Cristiano Ronaldo i en superliga. Fotomontasje Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Det har lenge vært snakk om å danne en ny superliga som vil erstatte dagens Champions League og Europa League. Uefa uttalte i 2009 at de var klare til å diskutere ønsket fra europeiske klubblag om å dele inn i tre ulike divisjoner med 20 eller 22 lag i hver.

Styreformann i Galatasaray, Unal Aysal, hevder at en superliga vil bli en realitet i 2018. Det er nemlig året som kontrakten mellom Uefa og ECA (European Club Association) går ut. Også Juventus-president Andrea Agnelli har reist spørsmålet om ikke tiden er moden for et skifte i europeisk fotball.

Aysal hevder ifølge The Telegraph at det har vært seriøse samtaler om prosjektet.

- Hvis de første 15-20 klubbene i Europa sier ja til dette så vil ingen si nei. Manchester United, Paris Saint Germain, Real Madrid. Det er kanskje èn eller to klubber som ikke ønsker å delta av lokale grunner, politiske grunner, og det vil jeg forstå. Men slik fremtiden til europeiske klubber og fremtiden til fotball er, er det ingen som kan si nei til dette.

Wenger tror på superliga Arsenal-manager Arsene Wenger har tidligere spådd at de største klubbene i Europa vil samles i en felles superliga i relativt nær framtid.

- Jeg tror mer på at det oppstår en europeisk liga enn at ett eller to lag forlater landet. Jeg tror de nasjonale ligaene vil overleve, men er sikker på at det i løpet av ti år vil finnes en europeisk liga, sa Wenger ifølge The Times i 2009.

Unal Aysal forteller at Uefa eller klubbene selv må ta tak om det nye systemet skal bli en realitet.

- Alle virkeligheter starter med en drøm. I øyeblikket ser det ut som en drøm, en visjon. Jeg er sikker på at vi før eller senere, maksimum fem år, vil det bli en realitet, sier Aysal.

Uttalelsene kom i forbindelse med pengene Galatasaray fikk for å komme til kvartfinalen i fjorårets Champions League. Den tyrkiske klubben mottok bare en brøkdel av hva for eksempel Juventus gjorde for å komme like langt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media