Vil diskvalifisere tynne hoppere

Torbjørn Yggeseth, formann i FIS` hoppkomité, vil gjøre slutt på slankehysteriet i hoppsporten. Nå vil han diske de løperne som har ekstremt lav kroppsindeks.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KRANJSKA GORA (Dagbladet): - I dag vet jeg at det er mellom fem og ti hoppere i verdenscupen som har lavere kroppsindeks enn det jeg mener er forsvarlig. Likevel er jeg mest bekymret for rekruttene som ikke er til jevnlig legekontroll, sier Torbjørn Yggeseth til Dagbladet foran dagens VM-start i verdensrekordbakken i Planica.

69-åringen holder fortsatt døra på gløtt for å ta en ny periode i sjefsstolen.

- Forutsetningen er at jeg får støtte i de to merkesakene mine om avmagring og dømming. Uteblir suksessen, vil jeg ikke bare surfe videre som formann. Jeg har tross alt sittet i 21 år, og er avhengig av å ha folk med meg, sier Torbjørn Yggeseth.

Usunn kroppsreduksjon

Med avmagring mener han å lage kriterier som stopper det han kaller en usunn kroppsreduksjon.

- Ved å innføre en minimums kroppsindeks, vil vi få sunnere skihoppere. Jeg kan tenke meg en indeksgrense på rundt 19, og vil gå inn for at de med lavere indeks blir disket fra rennene. Først da kan vi komme avmagringen til livs, sier Torbjørn Yggeseth.

Den andre merkesaken hans er å gjøre meterverdien lik i alle bakker, og kaste ut stildommerne av dommertårnet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.