Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil dopteste alle før OL

Arrangørene i Salt Lake City vil at samtlige utøvere skal være testet før OL starter. - Vi gir forslaget vår fulle støtte, men tror likevel ikke OL blir dopingfritt, sier toppidrettssjef Bjørge Stensbøl.

Vinterlekene i 2002 kan bli de første hvor alle deltakerne sjekkes for forbudte stoffer. Det opplyste OL-arrangøren under møtet til Den internasjonale olympiske komité i Moskva i dag.

- Ambisjonen om å teste 100 prosent av deltakerne er ambisiøs. Det har aldri vært gjort tidligere, men vi er overbevist om at dette er et nødvendig tiltak i kampen mot doping, sier Salt Lake-sjef Mitt Romney.

De har søkt den amerikanske Kongressen om en million dollar for å betale den ekstra dopinginnsatsen. Om lag 2500 utøvere er ventet til lekene i februar, men testinga vil hovedsakelig gjelde de som ikke har avlagt dopingprøve de siste fire månedene før lekene starter. Det kan være opptil 1000 utøvere, melder nyhetstjenesten Ananova.

- De norske utøverne testes nok oftere enn det, men vi må også være forberedt på overraskende testing, sier Stensbøl til Dagbladet.no.

OL-arrangørene ønsker at dopingjegerne skal overraske utøverne på treningsleirene deres for å sikre seg ytterligere mot fusk. Dersom det er juridiske hindre mot å dra til noen land, vil utøverne bli testet straks de ankommer OL-landsbyen.

- Skal det være noen vits, må det testes utenfor konkurransene. Det er likevel naivt å tro at dette vil gjøre at OL blir helt dopingfritt. Det viktigste er den generalpreventive virkningen av at alle kan bli testet uten at de får vite om det på forhånd, sier Stensbøl.

BER OM DOPING-MILLION: OL-sjef Mitt Romney ber politikerne om en million dollar for at samtlige utøvere skal være dopingtestet før lekene begynner.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling