Vil dopteste fotballfansen

Portugiserne er kresne på hvem som slipper inn under EM-sluttspillet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): For første gang noensinne vil arrangørene av et fotballsluttspill både narko- og alkoholteste supporterne på arenaene i Portugal i juni.

Ifølge nyhetsbyrået AP vil den portugisiske regjeringen legge fram forslaget i løpet av kort tid. Og det vil vedtas. EM-arrangørene forteller at politiet skal teste enkelte fans på vei inn til kamp.

Du risikerer å bli kastet ut dersom pustetester viser mer enn omlag 1,2 i promille. For en voksen mannlig supporter tilsvarer det normalt fire halvlitere med øl.

- Alle blir ikke testet. Det skjer bare i helt spesielle tilfeller, sier sikkerhetssjef Leonel Carcalho.

Portugiserne har ennå ikke funnet ut hvordan de skal gjennomføre testen for narkotikabruk.

Bakgrunnen for testingen er supporterbråk fra berusede fans i en rekke sluttspill. Portugal har tidligere varslet at de vil nekte beryktede hooligans innreise i landet under EM.

Norsk SupporterAllianse har medlemmer som skal til Fotball-EM, selv uten norsk deltakelse. Talsmann Richard Jansen tror ikke de nye testene vil utgjøre noe problem for den norske fansen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.