Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil dra nytte av Cancellara i Flandern

- Det kan være en fordel.

FORDELER OG ULEMPER: Den trefoldige vinner Fabian Cancellara er tilbake i Flandern rundt etter at en skade hindret ham fra å delta i fjor. Det kan være både positivt og negativt for Alexander Kristoff. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
FORDELER OG ULEMPER: Den trefoldige vinner Fabian Cancellara er tilbake i Flandern rundt etter at en skade hindret ham fra å delta i fjor. Det kan være både positivt og negativt for Alexander Kristoff. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DE PANNE (procycling.no): Fredag møtte Alexander Kristoff pressen foran Flandern rundt som sykles søndag.

Nordmannen som vant monumentet i fjor er også favoritt i år, tross sykdommen som har preget både han og Katusha-laget.

- Mange andre før meg har vunnet store ritt etter å ha vært syk. Men jeg mistet to viktige dager og er nok ikke langt unna nivået jeg må ha, sier 28-åringen.

Nivået høyere i år
I fjor fortalte trener Stein Ørn om at det ikke nødvendigvis var en fordel at Fabian Cancellara ikke deltok i rittet. I år er sveitseren tilbake i kanskje sitt livs form.

- Nivået kommer til å være høyere i år fordi Cancellara er en som kan sette rittene i gang. Han liker å sprenge feltet og det er ikke nødvendigvis en fordel for meg.

Kristoff kan imidlertid dra nytte av Trek-rytteren dersom de to havner i samme gruppe når det spisser seg til.

- Det vil være en fordel for meg hvis vi kan jobbe sammen for å holde farten oppe. Men han vil bli passa på også, da.

Usikker på likt Terpstra-scenario
I fjor hang nordmannen seg på da Niki Terpstra rykket til med 27 kilometer igjen. Kristoff er usikker på om han er i like god form til å følge et lignende rykk i år.

- Det er vanskelig å si, jeg må se hvordan jeg føler meg. Planen i fjor var også bare å henge med, noe som også er planen i år. Under første etappe i De Panne var også planen å bare sitte med til finalen, men jeg visste at Westra var sterk da han rykket og valgte å henge meg på.

Skrekkscenariet ifølge sportsdirektør Torsten Schmidt er dersom en større gruppe med favorittene kommer fra og Katusha må gjøre drajobben i feltet.

- Laget kunne vært bedre
Fordelen til Katusha i fjor var at man kunne spille både på Alexander Kristoff og Luca Paolini som sterke kort. Italieneren hadde helgen før vunnet Gent-Wevelgem og var en outsider til Flandern rundt.

I år er italieneren som kjent borte. Det er også Sven Erik Bystrøm som mister rittet grunnet sykdom.

- Føler du at du har et vinnerlag med deg?

- Ja, når du ser hvordan de kjørte i Gent-Wevelgem uten kaptein, så var de sterke. Viacheslav Kuznetsov har vært litt syk i det siste, så det gjenstår å se om han rekker å komme seg helt opp til søndag.

- Men laget kunne nok vært mye sterkere også, innrømmer han.

I finalen vil det uansett være mann mot mann, og skal Kristoff vinne rittet igjen, må han stole på egne krefter i kamp mot andre favoritter som nevnte Cancellara, Peter Sagan og Greg Van Avermaet.

procycling.no følger Flandern rundt direkte fra søndag morgen!

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

Hele Norges coronakart