FORDELER OG ULEMPER: Den trefoldige vinner Fabian Cancellara er tilbake i Flandern rundt etter at en skade hindret ham fra å delta i fjor. Det kan være både positivt og negativt for Alexander Kristoff. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
FORDELER OG ULEMPER: Den trefoldige vinner Fabian Cancellara er tilbake i Flandern rundt etter at en skade hindret ham fra å delta i fjor. Det kan være både positivt og negativt for Alexander Kristoff. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)Vis mer

Vil dra nytte av Cancellara i Flandern

- Det kan være en fordel.

DE PANNE (procycling.no): Fredag møtte Alexander Kristoff pressen foran Flandern rundt som sykles søndag.

Nordmannen som vant monumentet i fjor er også favoritt i år, tross sykdommen som har preget både han og Katusha-laget.

- Mange andre før meg har vunnet store ritt etter å ha vært syk. Men jeg mistet to viktige dager og er nok ikke langt unna nivået jeg må ha, sier 28-åringen.

Nivået høyere i år
I fjor fortalte trener Stein Ørn om at det ikke nødvendigvis var en fordel at Fabian Cancellara ikke deltok i rittet. I år er sveitseren tilbake i kanskje sitt livs form.

- Nivået kommer til å være høyere i år fordi Cancellara er en som kan sette rittene i gang. Han liker å sprenge feltet og det er ikke nødvendigvis en fordel for meg.

Kristoff kan imidlertid dra nytte av Trek-rytteren dersom de to havner i samme gruppe når det spisser seg til.

- Det vil være en fordel for meg hvis vi kan jobbe sammen for å holde farten oppe. Men han vil bli passa på også, da.

Usikker på likt Terpstra-scenario
I fjor hang nordmannen seg på da Niki Terpstra rykket til med 27 kilometer igjen. Kristoff er usikker på om han er i like god form til å følge et lignende rykk i år.

- Det er vanskelig å si, jeg må se hvordan jeg føler meg. Planen i fjor var også bare å henge med, noe som også er planen i år. Under første etappe i De Panne var også planen å bare sitte med til finalen, men jeg visste at Westra var sterk da han rykket og valgte å henge meg på.

Skrekkscenariet ifølge sportsdirektør Torsten Schmidt er dersom en større gruppe med favorittene kommer fra og Katusha må gjøre drajobben i feltet.

- Laget kunne vært bedre
Fordelen til Katusha i fjor var at man kunne spille både på Alexander Kristoff og Luca Paolini som sterke kort. Italieneren hadde helgen før vunnet Gent-Wevelgem og var en outsider til Flandern rundt.

I år er italieneren som kjent borte. Det er også Sven Erik Bystrøm som mister rittet grunnet sykdom.

- Føler du at du har et vinnerlag med deg?

- Ja, når du ser hvordan de kjørte i Gent-Wevelgem uten kaptein, så var de sterke. Viacheslav Kuznetsov har vært litt syk i det siste, så det gjenstår å se om han rekker å komme seg helt opp til søndag.

- Men laget kunne nok vært mye sterkere også, innrømmer han.

I finalen vil det uansett være mann mot mann, og skal Kristoff vinne rittet igjen, må han stole på egne krefter i kamp mot andre favoritter som nevnte Cancellara, Peter Sagan og Greg Van Avermaet.

procycling.no følger Flandern rundt direkte fra søndag morgen!

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!