- Vil du ryke ut nå, eller vil du være med videre?

Tonje Angelsen ble stressa da hun nesten røk ut av EM før det hadde begynt.

BLE STRESSA: Tonje Angelsen hoppet over fire høyder i dagens kvalifisering i høydehopp. På tre av dem brukte hun alle tre forsøkene.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
BLE STRESSA: Tonje Angelsen hoppet over fire høyder i dagens kvalifisering i høydehopp. På tre av dem brukte hun alle tre forsøkene. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

ZÜRICH (Dagbladet): - Det verste er å stå der med ett forsøk igjen. Da blir man ekstra nervøs, men jeg elsker å være nervøs. Det er vel derfor jeg ofte lykkes på siste forsøk. Jeg klarer å ta meg sammen, og kanskje man av og til trenger det for å våkne litt også. At man trenger å bli litt skremt, sa høydehopperen Tonje Angelsen til Dagbladet i går.

I dag, da hun skulle kvalifisere seg til søndagens høydefinale, fikk hun bevist at det var sant.

Angelsen startet å hoppe på den beskjedne høyden 1.75 for å få i gang kroppen i pøsregnet i morges, og rev like godt to ganger.

- Jeg skal ærlig innrømme at jeg ble stressa da. Jeg ble veldig stressa og irritert, jeg måtte ta meg selv i nakken og bare finne ut om jeg ville ryke ut eller være med videre. Jeg fant fort ut at jeg ville være med videre, sier Angelsen til Dagbladet etter at hun kvalifiserte seg til finalen ved å gå over 1.89 litt senere.

Glemmer resten
Men også det var i siste forsøk. Angelsen brukte tre forsøk på 1.85 også, og finaleplassen hang i en syltynn tråd utpå der.

- Jeg fikk på en måte svarene jeg ville ha på 1.85 og 1.89. Det er det jeg trenger, resten glemmer jeg. Men da vet jeg at jeg klarer det på siste forsøk hvis jeg vil, smiler hun.

Angelsen har hatt problemer med å finne ut av teknikken i år, og derfor visste hun at hun kom til å variere underveis i dag også. Likevel fikk hun tilbake godfølelsen da hun traff med hoppene på de to siste høydene hun hoppet.

Gleder seg til sol
For det var bare ti jenter som gikk over 1.89 i dag, og dermed behøvde ikke Angelsen og de andre å holde på så lenge for å kvalifisere seg til finalen. Den automatiske kvalgrensen var satt til 1.94, én centimeter over Angelsens årsbeste, men dit var ikke feltet i nærheten av å komme.

- Jeg visste at det ikke kom til å bli hoppet så høyt i dag på grunn av været. Men det var deilig å ikke holde på så lenge. Og nå blir det finvær på søndag også. Det hjelper, smiler hun.