Vil erstatte Crouch med Villa

Liverpool-sjef på spissjakt.

(Dagbladet.no): Peter Crouch har kommet til enighet med Portsmouth om sine personlige betingelser, og forlater definitivt Liverpool i nærmeste framtid.

Det sender manager Rafa Benitez ut på spissjakt i forkant av utfordringene som venter i med en ny Premier League-sesong på trappene, og det er ikke noe hvilket som helst navn Benitez trekker fram fra ønskelista si.

- Vi vet alt om Villa, og han står på listen vår, forteller Liverpool-manageren ifølge blant annet Sky Sports og BBC.

Likevel tar spanjolen et veldig tydelig forbehold for ikke å påføre suksesshungrige Liverpool-supportere sommerens kraftigste gullfeber:

- Det blir kanskje vanskelig, medgir Benitez.

I tillegg til at Villa har fått påklistret en skyhøy prislapp, har Valencia-stjernen også gitt uttrykk for at han ikke er på klubbjakt i sommer på tross av at klubben feilet i å kvalifisere seg for Champions League kommende sesong.

Gode erstattere 

Selv med Crouch på full fart sørover, mener spanjolen at klubben har god nok dekning lengst framme, selv om klubben ser etter forsterkninger.

DRØMMEDUO: Rafa Benitez ser gjerne David Villa (t.h.) som Fernando Torres\' rekkekamerat i Liverpool, men innser at det kan bli vanskelig å føre dem sammen også på klubbnivå. Foto: AP/Scanpix
DRØMMEDUO: Rafa Benitez ser gjerne David Villa (t.h.) som Fernando Torres\' rekkekamerat i Liverpool, men innser at det kan bli vanskelig å føre dem sammen også på klubbnivå. Foto: AP/Scanpix Vis mer

- Vi har Torres, Voronin, Kuyt, Babel og Gerrard som alle kan spille hengende spiss, men vi kommer til å forsøke å hente et alternativ til, forteller Benitez.

EM-toppscoreren David Villa vil definitivt være en kjærkommen tilvekst til ei angrepsrekke hvor veldig mye handlet om Fernando Torres forrige sesong: Mens «El Niño» alene stod for 24 seriescoringer i sin debutsesong på Anfield, maktet resten av spissene Crouch (5), Voronin (5), Babel (4) og Kuyt (3) bare 17 fulltreffere til sammen i Premier League til sammenligning.

Pengene fra Crouch-salget vil sannsynligvis også føre til at Liverpool gjør et nytt framstøt mot Aston Villa-kaptein Gareth Barry, som uansett ser ut til å ha kranglet seg bort fra Birmingham-klubben.

Vil erstatte Crouch med Villa
SKILLER LAG: Rafa Benitez og Peter Crouch er i ferd med å avslutte samarbeidet. Det sender førstnevnte på spillerjakt.