- Vil feire EM-gull med nakenbad

Men først må Caroline Seger kle av Norge i kveld.

(Dagbladet.no): Ti av de finske landslagsspillerne feiret plassen i semifinalen i kvinne-EM med å bade nakne i fontenen utenfor spillerhotellet lørdag kveld.

Nå lover svenskenes midtbanespiller Caroline Seger tilsvarende feiring dersom de skulle slå ut Norge i kveld, og deretter slå Tyskland i finalen.

- Hvis vi tar gull, da gjør jeg hva som helst, klart vi kan bade nakne da, da skiter man jo i alt, det vil være så stort, sier den 20 år gamle Seger til Sportbladet.

Hun er intervjuet sammen med lagvenninnen Lotta Schelin, som er noe mer forbeholden i sitt løfte:

- Hvis vi vinner EM og vi to avgjør med hvert vårt mål, da kan jeg absolutt bade naken, sier hun.

Venter rugbykamp

Svenskene venter seg tøffe tak mot Norge på rugby-arenaen Halliwell Jones Stadium i Warrington i kveld.

- Det kan bli rugby i kveld også, skriver Aftonbladets kommentator Simon Bank.

Han skremmer sine landsmenn med saftige skildringer av det tøffe, fysiske norske spillet med dødballene fra Ingvild Stensland som et farlig våpen.

- Ingvild. Stensland. Når man hører et sånt navn, kan man lure på hva Sverige skal med spioner. Det høres på navnet hvordan Norge spiller fotball, skriver Bank.

Hemmelige straffetakere

Svenskene lar seg også stresse litt av at tre av de fem siste oppgjørene mot Norge har endt uavgjort. Og det diskuteres om landslagstrener Marika Domanski Lyfors taktikk er fornuftig.

Hun vil nemlig ikke fortelle hvem som skal ta straffesparkene. Ikke til pressen, og ikke til spillerne selv.

- Jeg har modige spillere som kommer til å gå fram og ta dem. Alle er forberedt på at muligheten kan dukke opp, sier hun ifølge Expressen.

Sosialpsykologen og elitetreneren i håndball, Tore Brännberg, kritiserer valget:

- Det finnes en ting som er viktigere enn alt annet når det gjelder straffer, og det er å bestemme på forhånd hvilke spillere som skal ta dem, og i hvilken rekkefølge. Det kan være helt avgjørende, sier han til Sportbladet.

Han mener usikkerheten og manglende forberedelse var det som sendte det svenske herrelaget ut av EM i fjor.

Seger skyter gjerne

Caroline Seger er ikke bekymret for straffespark:

- Om jeg så er helt ferdig og ligger på gresset og spyr, så reiser jeg meg opp og tar en straffe, lover hun.

Vi nordmenn får håpe hun aldri får sjansen. Ønsket om å se Norge i en mesterskapsfinale er langt sterkere enn å se nakne, svenske jenter.

Dessuten slår ikke svenskene Tyskland uansett.

GIR ALT FOR SVERIGE: Carolina Seger (t.v.) drømmer om å vinne EM med Sverige: – Jeg har sagt jeg skal avgjøre hele EM. Og det kommer jeg til å gjøre, sier hun til Expressen.