LEGGER OPP - FOR GODT: Shen Xue og Zhao Hongbo gjorde comeback for å vinne OL-gull. Nå er det slutt. Foto: REUTERS
LEGGER OPP - FOR GODT: Shen Xue og Zhao Hongbo gjorde comeback for å vinne OL-gull. Nå er det slutt. Foto: REUTERSVis mer

Vil feire OL-gullet med å lage barn

Brøt 46 år lang russisk seiersrekke.

|||(Dagbladet) Shen Xue og Zhao Hongbo brøt i natt Russlands 46 år lange dominans i parløp, da de gikk til topps i Vancouver.

Og det kinesiske paret - som også er gift - varsler at de nå kan tenke seg å legge opp på topp.

- Jeg tror det blir vanskelig å fortsette med kunstløpt, så det er kanskje på tide å få barn, sier Shen ifølge Reuters.

GulldrømmenParet gjorde comeback for å forsøke seg for fjerde gang i jakten på OL-gull i parløp. De lyktes, og den russiske seiersrekka som har vart siden Innsbruck i 1964 er dermed brutt.

- Dette er en drøm som går i oppfyllelse, en drøm vi har hatt i mange år. Hver gang vi har hørt nasjonalsangen etter seire, har vi ønsket at det var OL i stedet, sier Zhao.

Paret har vunnet tre VM-gull, men det kan ikke måle seg med nattas triumf.

Selv om de fikk tidenes høyeste sammenlagtsum i parløp, gikk det noen sekunder før det gikk opp for dem at de hadde vunnet. Da speaker sa at de var nummer en, startet jubelen over Kinas første OL-gull i kunstløp noensinne.

Forrige gang de vant en stor tittel, VM i 2007, falt Zhao på kne etter friløpet og fridde. 18 år etter at de begynte å konkurrere sammen, og i sitt fjerde OL, kompletterte paret medaljesamlingen, skriver NTB.

Kinesisk dobbelOg som om ikke gullet var nok, sørget Pang Qing og Tong Jian for kinesisk dobbelseier. De vant friprogrammet og klatret opp på sølvplassen, noe som fikk Tong til å gå ned på kne og kysse isen.

- Jeg aner ikke hva som gikk av meg, jeg tror det var en kraft som fikk meg til å gjøre det, sier Tong.

Tyskerne Aliona Savchenko og Robin Szolkowy, og de sleit med å skjule skuffelsen under pressekonferansen etter løpet. De fikk i det minste med seg et råd fra Zhao, som fikk to bronsemedaljer på rad før det i natt ble gull.

- Ikke vent til dere er 37 med å ta gullet.

BRØT RUSSISK SEIERSREKKE: Det kinesiske paret brøt en 46 å lang russisk seiersrekke da de gikk til topps i natt. Foto: AP
BRØT RUSSISK SEIERSREKKE: Det kinesiske paret brøt en 46 å lang russisk seiersrekke da de gikk til topps i natt. Foto: AP Vis mer