- Vil finne en annen arena

Derfor blir ikke Gro trener.

• Direkte fra kl. 19.15: Frankrike - Norge kan du følge her på Dagbladet.no.

METZ (Dagbladet.no): Gro Hammerseng (27) er den naturlige lederen på banen. Kapteinen tar grep, bestemmer og skaper ro.

Men det er langt fra sikkert hun også blir en leder på benken. For sånn det ser ut nå, blir hun neppe håndballtrener.

- Nei, jeg har ikke tenkt til å bli trener, sier Gro Hammerseng til Dagbladet.no.

Vil vise andre sider

Selv om hun er ufattelig glad i og engasjert i håndballen, kan hun nemlig tenke seg å gjøre noe helt annet når karrieren er over.

- Jeg har mer lyst til å finne en annen arena å være god på. Jeg er selvfølgelig veldig glad i sporten, men samtidig hadde det vært gøy å vist at jeg har andre evner også.

- Jeg blir veldig imponert over folk som har vist at de er gode på mange forskjellige ting, sier 27-åringen.

VIL IKKE TRENE: Iallfall så har ikke Gro Hammerseng tenkt i de baner ennå - til tross for at hun på banen framstår som den fødte leder. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET
VIL IKKE TRENE: Iallfall så har ikke Gro Hammerseng tenkt i de baner ennå - til tross for at hun på banen framstår som den fødte leder. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET Vis mer

Landslagssjef Marit Breivik mener Gro er et ypperlig treneremne, men hun kjenner Ikast-spilleren godt og vet at det skal en del til for at Hammerseng blir trener når karrieren er over.

- Dette er et valg hun må ta når den tid kommer, for du må ha en genuin interesse for den rollen, sier Breivik til Dagbladet.no.

Vil ha flere dametrenere

Det er ikke mange av alle de landslagsspillerne Breivik har ledet fra truimf til truimf som har tatt på seg trenerklærne etter den aktive karrieren.

- Vi vil gjerne ha flere kvinnelige trenere i topphåndballen, så dette er noe vi må jobbe godt med i forbundet.

Noe av det viktigste landslagssjefen trekker fram er at trenerrollen må tilrettelegges bedre, slik at den er attraktiv for begge kjønn.

- Kanskje blir treneryrket mer forenelig med familielivet om vi blir mer teamorientert. Dette vil vi se nærmere på og det er viktig og å bruke enda mer ressurser på dette.

Studerer journalistikk

- Vil finne en annen arena

I stedet for å snuse på trenerkurs og utdanning innen idretten har Gro Hammerseng kastet seg over journalistikken. Hun jobbet tidligere for det danske klesmerket Créton, men sluttet der i sommer for å starte på journaliststudier.

Årsaker er ikke dårlig håndballjournalistikk, men en langvarig interesse.

- Jeg har lenge tenkt at jeg har lyst til å bli flink til å skrive, og i dette studiet lærer jeg også veldig mange andre ting. Da jeg var yngre skrev jeg litt for Oppland Arbeiderblad, men jeg tror ikke jeg blir sportsjournalist når jeg legger opp, sier Gro til Dagbladet.no.

Mest av alt har hun lyst til å ha flere bein å stå på når hun legger opp. Hun har tidligere tatt fag på BI, og vet ennå ikke hva framtida bringer.

- Det er noe jeg må bruke tida framover på å tenke på.

- Men treneryrket er altså uaktuelt?

- Vel, du skal aldri si aldri.

PS! Vigdis Hårsaker og Kari Aalvik Grimsbø står over kveldens kamp mot Frankrike.

HAR ANDRE EVNER... -...enn å kaste ball. Dette vil Gro Hammerseng (t.v.) vise når hun er ferdig med idrettskarrieren. Her sammen med klubbvenninne, landslagsvenninne og samboer Katja Nyberg.