Vil fjerne bonusen

John Arne Riises landslagslønn er i fare.

Fotballpresident Sondre Kåfjord vil ta bonusen fra fotballmillionærer som John Carew og John Arne Riise, skriver Adresseavisen.

Han mener spillerne må slite mer for å motta bonus fra Norges Fotballforbund (NFF).

- Spillerne skal prestere over tid og vise seg verdig å få en premiering. Vi vil ha bonusene så små som mulig. I NFF vil at vi bonusene knyttes opp mot om laget kommer seg til VM eller ikke, sier fotballpresidenten.

NFF og spillerne er på kollisjonskurs. Forbundet vil fjerne bonusene i enkeltkamper og gå over til en ordning der spillerne får utbetalt et beløp dersom de spiller Norge til VM. Spillerne på sin side kjemper for å beholde mest mulig av bonusene.

Avisa skriver at den nye bonusordningen er et ledd i oppdra spillerne til å skjøtte sine saker på en bedre måte både på og utenfor banen.

EM-kvalifiseringen i fjor ble en nedtur både sportslig og utenomsportslig. Norge tapte omspillskampene mot Spania, og to av de mest profilerte spillerne røk sammen i spillerbussen.

- I etterkant av Carew- og Riise-saken er det klart at å oppdra spillerne også er et element når vi snakker om bonuser, sier Sondre Kåfjord.

VIL OPPDRA:</B> Riise og Carew skal bare få penger, dersom landslaget har suksess mener fotballpresidenten.