Vil fjerne fluor totalt fra norsk langrenn

Et offensivt vårmøte i Norges Skiforbund ønsker å utvide fluorforbud i langrennssmøring ytterligere, til tross for voldsomme reaksjoner mot vinterens tester.

FORBUD: I de profesjonelle smøretrailerne er fluor fortsatt i bruk. Det ønsker vårmøtet i norsk langrenn å endre på. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
FORBUD: I de profesjonelle smøretrailerne er fluor fortsatt i bruk. Det ønsker vårmøtet i norsk langrenn å endre på. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

GARDERMOEN (Dagbladet): Diskusjonen om bruk av fluor har rast i det norske langrennsmiljøet i flere år, særlig etter det tragiske dødsfallet til en langrennsengasjert mor som døde av fluorforgiftning for tre år siden.

Anført av Vegard Ulvang, innførte langrennskomiteen forbudet før vinterens sesong. Forbudet ble hyllet av langrennstoppene, men testene skulle vise seg å skape kontroverser og mistenkeliggjøring.

Det ble store overskrifter mot slutten av vinteren etter at resultatene fra testene som ble gjort under vinterens Hovedlandsrenn ble publisert på Skiforbundets nettsider. 50 prosent av testene viste den gangen spor av fluor, og Skiforbundet uttalte at de var skuffet over hvor mange som jukset.

Det slo ned med et brak i Langrenns-Norge, hvor smørere og foreldre følte seg overrumplet av hvor strenge krav det var til smøreutstyr, uten at det hadde blitt godt nok meddelt på forhånd.

Et samlet Langrenns-Norge gikk lørdag gjennom resultatene av vinterens forbud mot fluor for utøvere under 16 år under andre dag av Norges Skiforbunds vårmøte på Gardermoen. Skal vi ha et fortsatt fluorforbud i sesongen 2019-2020 var spørsmålet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer