Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil fjerne fotball fra OL

- Fifa følger ikke reglene.

Oslo (ANB): Presidenten i Verdens antidopingbyrå (WADA) truer med å fjerne fotballen fra OL dersom Fifa ikke retter seg etter de internasjonale antidopingreglene.

Pound, som også er medlem i Den internasjonale olympiske komité (IOC), håper og tror at Det internasjonale fotballforbundet vil etterfølge reglementet. I forrige måned tapte Fifa for WADA i saken om fotballen følger WADA-regelverket.

- Ifølge Idrettens voldgiftsdomstol er det åtte punkter som Fifa ikke følger, sier Pound til nyhetsbyrået AFP.

- WADA-regelverket er vårt viktigste våpen i kampen mot doping. Det er derfor flere ting som kan skje dersom de ikke følger opp, men jeg er sikker på at Fifa nå vil rette seg etter regelverket.

WADA kan imidlertid ikke sparke fotballen ut av OL.

- Det er opptil IOC og regjeringene å sette i verk de nødvendige sanksjonene. Og i verst tenkelige utfall kan det føre til at fotball blir ekskludert fra OL, avslutter Pound. (ANB)

KRITISERER FIFA: Dick Pound i IOC melder at, ifølge Idrettens voldsgiftsdomstol, bryter åtte punkter. Foto: AP
KRITISERER FIFA: Dick Pound i IOC melder at, ifølge Idrettens voldsgiftsdomstol, bryter åtte punkter. Foto: AP Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling