Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil fjerne Heiberg og Staubo

IOK-medlemmene Gerhard Heiberg og Jan Staubo må fjernes fra idrettsstyret. Det krever idrettens verdiforum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Heiberg og Staubo bør kastes. De representerer en udemokratisk organisasjon. For norsk idrett, som har demokrati som en av sine grunnverdier, er det en fallitterklæring å ha disse to sittende i sitt styre, sier leder Sigmund Loland i Idrettens verdiforum til Vårt Land.

Forumet ble opprettet av Norges Idrettsforbund i fjor, for å komme med innspill av etisk karakter til idrettsstyret. Kravet om å sparke de to IOK-medlemmene skal opp på neste idrettsstyremøte, og der møter både Heiberg og Staubo.

Heiberg og Staubo fikk plass i norsk idretts høyeste organ på det forrige tinget i 1996 som resultat av et diktat fra IOK. Konsekvensene ble ansett som for alvorlige dersom det ikke ble ryddet plass til de norske IOK-representantene i idrettsstyret, etter sammenslåingen av Norges Idrettsforbund og Norges Olympiske komité.

- Ved å ha disse to sittende i sitt styre legitimerer NIF den udemokratiske oppbyggingen av IOK. Og ikke nok med det: Man bryter med sitt eget verdigrunnlag, der demokrati er en av grunnpilarene, påpeker Loland.

Han viser til eden Heiberg og Staubo avla da de ble medlemmer i IOK. Der heter det at IOK-medlemmene «lover å forsvare IOK under alle omstendigheter».

(NTB)