Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil fjerne hilse-rituale etter bråket mellom Terry og Ferdinand

Hughes mener det stjeler for mye fokus.

MØTTES I RETTEN: John Terry måtte møte i retten etter at han ble anklaget for rasisme av Anton Ferdinand da Chelsea og QPR møttes i fjor. Foto: AP Photo/Nick Potts/PA
MØTTES I RETTEN: John Terry måtte møte i retten etter at han ble anklaget for rasisme av Anton Ferdinand da Chelsea og QPR møttes i fjor. Foto: AP Photo/Nick Potts/PA Vis mer

Følg Premier League i fotballstudio fra klokka 13.45.

(Dagbladet): Det spilles åtte Premier League-kamper i dag, og serieleder Chelsea spiller borte mot Queens Park Rangers.

Det betyr et nytt møte mellom Chelsea-kaptein John Terry og QPR-spiller Anton Ferdinand, som i fjor havnet i klammeri som endte med at Terry ble siktet for rasisme.

VIL HA DEBATT:  Queen's Park Rangers-sjef Mark Hughes mener det er på tide å vurdere om det er nødvendig at spillerne hilser på hverandre før kamper. Foto: EPA/LINDSEY PARNABY
VIL HA DEBATT: Queen's Park Rangers-sjef Mark Hughes mener det er på tide å vurdere om det er nødvendig at spillerne hilser på hverandre før kamper. Foto: EPA/LINDSEY PARNABY Vis mer

Terry ble frifunnet i retten i sommer - men forholdet mellom de to spillerne er fortsatt kjølig. Chelsea-spilleren har sagt han er klar til å ta Ferdinand i hånda, i den obligatoriske hilsingen før kampen.

Det er derimot usikkert om Anton Ferdinand vil gjøre det samme. Da lagene møttes i april bestemte det engelske fotballforbundet (FA) at de to lagene ikke skulle hilse på hverandre før kampen, for å unngå en eventuell skandale.

Hilsing nødvendig?
Før dagens kamp går QPR-sjef Mark Hughes ut mot reglene om hilsing før kampene i Premier League.

- Det bør diskuteres hvordan vi på best mulig måte kan vise hverandre respekt. Jeg mener det er en debatt vi må ta. Kanskje kan hilsingen skje etter kampen? sier Mark Hughes til The Guardian.

John Terry ble frifunnet i rasismesaken i sommer. Foto: AP Photo/Sang Tan
John Terry ble frifunnet i rasismesaken i sommer. Foto: AP Photo/Sang Tan Vis mer

- Oppladingen til denne kampen har vært helt latterlig. Noe er helt feil, sier Hughes, som mener det dårlige forholdet mellom Terry og Ferdinand og hilse-saken stjeler all oppmerksomheten.

- Da jeg så lista med spørsmål fra pressesjefen, var det ni spørsmål om hilsingen og ett om Hillsborough. Helt latterlig, sier Hughes.

Terry og Cole klare
Chelsea-spiller Ashley Cole er også dratt inn i feiden etter at han vitnet i saken og støttet John Terry. Både Cole og Terry er spilleklare til dagens kamp. Det samme er QPRs Ferdinand.

- Jeg tar ut spillere basert på ferdigheter og hva de kan tilføre laget. Hvis jeg trodde situasjonen vil påvirke spillet hans (Ferdinands), burde jeg tatt et annet valg. Jeg tror han klarer seg fint, sier Hughes om Ferdinand.

QPR står med ett poeng på de tre første kampene - og jakter sin første seier i ettermiddag.

FÅR STØTTE: Chelseas John Terry får støtte av blant annet Ashley Cole som vitnet i saken. Foto: AP Photo/Tim Hales
FÅR STØTTE: Chelseas John Terry får støtte av blant annet Ashley Cole som vitnet i saken. Foto: AP Photo/Tim Hales Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media