TIL VINTER-OL? Den internasjonale olympiske komité (IOC) bør vurdere å flytte idretter som banesykling, badminton og judo til vinter-OL, mener Brian Cookson, president i det internasjonale sykkelforbundet (UCI). Foto: REUTERS / Bazuki Muhammad / NTB Scanpix
TIL VINTER-OL? Den internasjonale olympiske komité (IOC) bør vurdere å flytte idretter som banesykling, badminton og judo til vinter-OL, mener Brian Cookson, president i det internasjonale sykkelforbundet (UCI). Foto: REUTERS / Bazuki Muhammad / NTB ScanpixVis mer

Vil flytte badminton og banesykling til vinter-OL

Vil ta bort litt av presset på sommer-OL.

Den internasjonale olympiske komité (IOC) bør vurdere å flytte idretter som banesykling, badminton og judo til vinter-OL, mener Brian Cookson, president i det internasjonale sykkelforbundet (UCI).

Hans forslag vil ta presset litt bort fra sommerlekene som krever langt flere fasiliteter enn ett vinter-OL.

- Hvis man har et problem med at et sommer-OL blir oppfattet som overopphetet med for mange fasiliteter, for mange idretter, for mange utøvere og så videre, hvorfor ikke vurdere å flytte noen av de idrettene som tradisjonelt foregår om vinteren? spør Cookson i et intervju med Press Association Sport.

- Det kan være kampsport som judo eller andre innendørsidretter som badminton. Man kan til og med også kunne vurdere banesykling, sier briten.

- La oss se på mulighetene og høre hva er involverte, de nasjonale forbundene, lagene og utøverne mener om denne muligheten, sier UCI-presidenten.

IOC-president Thomas Bach har tidligere annonsert at OL-programmet skal gjennomgås på et toppmøte i Monaco senere i år.

Det danske IOK-medlemmet, kronprins Frederik, har i forbindelse med OL i Sotsji, nevnt det som en mulighet å flytte håndball, volleyball og basketball fra sommer- til vinterlekene.

Danmark tok ingen medaljer i Sotsji, mens det ble ni medaljer i London-OL i 2012. Hvis banesykling og badminton hadde vært vinteridretter ville Danmark tatt seks medaljer i London og tre i Sotsji.

(NTB)