Vil flytte landskamper til tirsdager

Onsdag passer ikke lenger. Enig?

I framtiden kan landskampene i fotball komme til å bli spilt på fredager og tirsdager.

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har denne uken hatt en konferanse i Stockholm der de fleste landslagssjefene i Europa har vært samlet. Et av temaene har vært den stadig tydeligere konflikten mellom klubber og landslag hva gjelder retten til spillerne.

Ved å flytte landskampene fra onsdag til tirsdag vil man sette en stopper for det stadig økende antall av mandagskamper som gjør at enkelte landslagsspillere ankommer sent til samlinger. Samtidig vil man miste en treningsdag med landslagsspillerne forut for fredagskampene.

- Vi må bare føye oss. Fredag - tirsdag er en løsning der klubbene får bedre tid til sine forberedelser, men som nok vil gå litt ut over landslagene. For meg er det egentlig hipp som happ. Spillerne er vant til et tett program med to kamper i uken, sier landslagssjef Åge Hareide til NTB.

Knyttet kontakter

Flere klubbledere har ønsket seg spill onsdag - lørdag framfor lørdag - onsdag ved dobbelte landskampdatoer. Da vil i så fall klubbene få disponere spillerne i en hel uke før neste ligakamp, i motsetning til i dag der landslagene får en ukes forberedelser før den første kampen.

Konferansen har pågått fra mandag, og mange av landslagstrenerne knytter viktige kontakter.

- Jeg har fått mye faglig input, det har vært mange viktige innspill her. Det viktigste er likevel de uformelle samtalene der jeg har fått knyttet nye kontakter, sier Hareide.

Av øvrige temaer på agendaen i Stockholm sto sommerens EM, regler for offside og ekstraomganger samt antall innbyttere. Trenerne fikk også tid til å diskutere fotballtrender.

(NTB-TT)

<B>UAVGJORT PÅ ONSDAG:</B> I framtida kan møter som mot hviterusserne gå tirsdager eller fredager.