Vil forfølge Yggeseth

Norges Skidommerlaug vil klage Torbjørn Yggeseths uttalelser inn for dommerkomiteen i det internasjonale skiforbundet (FIS).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Årsaken er at Yggeseth, som er hoppkomitéformann i FIS, på NRK i går kveld truet de norske hoppdommerne med utestengelse hvis de ikke dømmer som de andre internasjonale dommerne.

- De norske hoppdommerne faller utenfor av særtolkningen av hoppreglementet. Derfor vil vi at de skriver under en erklæring der de sier seg enige i det vi tolker som et Telemarks-nedslag, utdyper Torbjørn Yggeseth overfor Dagbladet.

En svært provosert leder Kolbjørn Asphaug i Norges Skidommerlaug var ikke sein med å ringe sine kolleger etter tv-innslaget. Nå akter de å ta opp saken med dommerkomitéen i FIS.

- Tolker riktig - Dette er jo helt sprøtt. Vi finner oss ikke i å bli herset med på denne måten. Vi kan bevise overfor Yggeseth selv og FIS at han tar feil. Vi mener vi tolker reglene riktig og har dømt likt i mange år. Hvorfor skal vi skrive under en slik erklæring nå? Det er jo det samme som å skrive under på at vi skal bryte regelverket. Det kommer ikke på tale, sier en mildt sagt irritert Asphaug.

Skjult agenda

Han mener Yggeseth har en skjult agenda: å komme dommerne til livs.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer