Vil forklare seg på nett

Fotballdommer Terje Hauge foreslår at han og kollegene legger ut forklaringer på Internett når de har tatt kontroversielle avgjørelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De skotske fotballdommerne besluttet nylig å begynne med skriftlige forklaringer åpent tilgjengelig på det skotske fotballforbundets hjemmeside. Ordningen innføres fra og med høsten. Sommerens norske VM-dommer Terje Hauge var seinest under Champions League-kampen mellom Manchester United og Deportivo La Coruna i søkelyset etter at TV-bildene viste at han trolig snøt begge lag for hver sin straffe. På dommerforumet på Gardermoen 17.- 19. januar ønsker han å diskutere om en ordning med offentlige nettforklaringer kan være på sin plass også i norsk toppfotball.

- Jeg ser ikke annet enn positivt i dette, og det bør ikke være noe i veien for å innføre dette her også på Fotballforbundets hjemmesider, sier han til Dagbladet.

Øker innsikten

For Hauge frister først og fremst muligheten til å bruke tid på å komme med grundige forklaringer som kan øke forståelsen for dommernes oppgave.

- Dette kan gi publikum mer allmenn info om hva vi gjør, sier han.

Dommernes egen evaluering av 2002-sesongen bekrefter ifølge Hauge at dialogen med offentligheten må bedres.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer