Vil forsikre Sigurdarson for 100 000 i tre kamper

LSK strekker seg langt for å utsette overgang.

VIL BORT FORT: Björn Bergman Sigurdarsson vil forlate Lillestrøm nå, mens klubben vil bruke ham i tre kamper til i Tippeligaen før de lar ham gå. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix
VIL BORT FORT: Björn Bergman Sigurdarsson vil forlate Lillestrøm nå, mens klubben vil bruke ham i tre kamper til i Tippeligaen før de lar ham gå. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpixVis mer


(Dagbladet): Björn Bergmann Sigurdarson er på vei bort fra LSK. Men mens islendingen ønsker å forlate Åråsen umiddelbart, har romerikingene et sterkt ønske om å bruke ham i tre kamper til.

Så ivrige er de, at de vil betale inntil 100 000 kroner i forsikring for at Sigurdarson ikke skal lide et økonomisk tap dersom han skader seg og en eventuell overgang går i vasken.

- Vi visste at skaderisiko ville bli et tema dersom en klubb ønsket å kjøpe Björn i sommer. Siden vi ønsker å beholde ham lengst mulig ut fra vår sportslige situasjon, ville vi eliminere muligheten for at skaderisiko skulle bli et argument målt opp mot økonomisk tap. Vi håpet at en forsikring ville gjøre Björn motivert til å yte maksimalt i én måned for klubben han har kontrakt med i to og et halvt år til, sier LSKs sportsdirektør Torgeir Bjarmann til Romerikes Blad.

Denne løsningen ble lagt fram for Sigurdarson og agenten hans, Jerry de Koning, på et møte i går. Men den falt mildt sagt ikke i smak.

Solgt eller ikke solgt? Seinere i går ble agenten sitert på at spissen allerede er solgt til Ståle Solbakkens Wolverhampton. En påstand som igjen ble avvist av LSKs styreleder Per Mathisen.

Torgeir Bjarmann sier at forsikringsavtalen har vært diskutert med klubbene som har vist interesse for Sigurdarson, og at ingen av dem har sett på løsningen som noe problem.

LSK vil bruke spissen i kampene mot Ulf Sandnes (hjemme 30. juni), Fredrikstad (borte 9. juli) og Tromsø (hjemme 13. juli) før de lar ham gjennomføre gå til en ny klubb.

Dersom Sigurdarson skader seg i løpet av de tre kampene, frykter islendingen at en skade kan ødelegge muligheten hans for en lukurativ kontrakt med en større klubb.

- Redd for skader Spillerens agent sa til TV 2 i går at han ikke trodde Sigurarson ville spille for LSK igjen.

- Hvorfor skulle han gjøre det? Hvis du allerede har hodet ditt i den neste fasen av karrieren, i et nytt land og en ny klubb som er, med all mulig respekt, ti ganger bedre enn Tippeligaen og ti ganger bedre enn Lillestrøm - hvorfor skal du da risikere en skade? Han er redd. Han vil ha frykt for hver ball han skal berøre og for hvert løp han skal ta. Han er redd for å bli skadd, sa Jerry de Koning.

Lillestrøm forventer imidlertid at Sigurdarson møter opp på lagets treningsleir i Falkenberg i Sverige i morgen.

- Jeg forventer at Björn stiller på trening lørdag morgen, slik han har avtalt med Magnus Haglund, sier Bjarmann til Romerikes Blad.