TRENGER POENG: Tre strake tap har forstyrret kvartfinalesjansen, men ikke ødelagt moralen i den norske ishockeytroppen. Alt som gjelder søndag er seier over storlaget Tsjekkia. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
TRENGER POENG: Tre strake tap har forstyrret kvartfinalesjansen, men ikke ødelagt moralen i den norske ishockeytroppen. Alt som gjelder søndag er seier over storlaget Tsjekkia. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer

Vil forsøke «frustrasjons-oppskriften» mot Tsjekkia

- Vi må være sykt desperate og gode.

Tre strake tap har forstyrret kvartfinalesjansen, men ikke ødelagt moralen i den norske ishockeytroppen. Alt som gjelder søndag er seier over storlaget Tsjekkia.

To eller aller helst tre poeng vil gjøre situasjonen lysere, men flere lag er med i kampen om kvartfinaleplasser.

- Hårete mål Bak Sverige og Canada er det jevnt mellom Frankrike, Tsjekkia, Slovakia, Norge og Danmark.

- Kvartfinale har alltid vært et hårete mål, for vi vet hvor tøft det er. Men det er ikke kjørt. Vi har seks poeng å spille om, og det er potte tett bak Sverige og Canada, sa Mathis Olimb, som igjen var god mot Frankrike, etter lørdagens kamp.

Kaptein Anders Bastiansen er ikke i tvil om hva som er målet:

- Vi går ut for å prøve å vinne. Noen ganger går det, noen ganger går det ikke. Tsjekkia er i utgangspunktet et bedre lag enn oss, men vi skal gjøre alt vi kan. Vi har slått dem før, og vi skal prøve igjen, sa han til NTB.

Desperasjon Norge kom til mesterskapet i Minsk som «underdogs», men trygget raskt plassen i elite-VM med seirer over Italia og Danmark. Nok en gang skal Roy Johansens menn forsøke å slå nedenifra mot tsjekkerne.

- Vi er utfordrere og må bare kline til. Vi må ha flere poeng for å gå til kvartfinalen, så vi gir alt og ser hvor langt det rekker, sier Ken André Olimb.

- Det er kanskje lettere å knipe poeng mot Tsjekkia enn Canada?

- De matchene er begge supertøffe. Vi må være sykt desperate og gode, vurderer tysklandsproffen.

I tirsdagens kamp mot Sverige klarte Norge å frustrere favoritten og ledet en stund 1-0. Noe av det samme kan være oppskriften søndag.

- Jeg tror vi skal prøve å holde nullen så lenge som mulig. Da er det mulig å få gjøre dem frustrerte, kanskje få noen utvisninger. Så får vi bygge på det vi får, sier backkjempen Jonas Holøs.

(NTB)