Vil fortelle politiet alt

Chelsea-spilleren som 17-åringen hadde frivillig sex med vil fortelle alt han vet til politiet.

Den 17-årige jenta anklager fem menn for voldtekt og to andre for seksuelt overgrep. Hun har imidlertid fortalt at hun frivillig ble med en annen spiller på hotellrommet for å ha sex før de sju andre dukket opp.

I går hevdet avisa The Sun at den spilleren hun var blitt med på rommet på hotellet Grosvenor House var Chelsea-spiller.

I dag skriver Daily Mirror at spilleren er klar for å fortelle alt han vet til politiet. Dermed kan han bli et nøkkelvitne mot de andre spillerne dersom saken kommer opp for retten.

Minst tre spillere fra en annen klubb er beskyldt for å være involvert i skandalen.

- Chelsea-spilleren kan godt sitte med nøkkelen til hele etterforskningen, sier en anonym kilde til Daily Mirror.

- Vil samarbeide

Aviskilden mener mannen i utgangspunktet ikke har noe å skjule.

- Det er sannsynlig at han vil samarbeide fullt med politiet. Han føler seg krenket. Jenta var villig til å ha sex med ham og har ikke anklaget ham for å voldta henne. Han ønsker neppe å sette karrieren sin i fare ved ikke å samarbeide fullt ut med politiet.

Etterforskerne vil avhøre mannen i løpet av de nærmeste dagene. De leter nå etter vitner til det påståtte overgrepet som kan hjelpe politiet videre i saken.

- Vi har en liste over alle som bodde eller var på jobb på hotellet i den aktuelle perioden, og vil kontakte disse menneskene, sier etterforskningsleder John Yates.

Krisemøte

Styremedlemmer i en av klubbene som er involvert holdt i går et krisemøte om saken, skriver Daily Mirror.

- Folk vil vite hvorfor de som styrer virker ute av stand til å kontrollere spillerne. Noen er sinte fordi en så flott institusjon kan bli dratt ned i søla av disse fryktelige beskyldningene. Manageren har bred støtte fra mange av medlemmene i styret, men andre spør hvorfor han ikke har et strammere grep om stjernene sine, sier en kilde til avisa.

Hendelsen skal ha etterfulgt en sammenkomst med spillere fra forskjellige klubber som hadde vært planlagt flere uker i forveien.

Hjelp fra PR-ekspert

PR-ekspert Max Clifford fortalte i går at den 17 år gamle jenta og faren hennes har kontaktet ham for å få råd om hvordan de kan unngå medieoppstyret.

- Ingen snakker noe om å selge historier. Hun og foreldrene ønsker rettferdighet. De er såret og oppskaket, og hun er redd, sier Clifford.

Politi på jobb på Premier League-arenaene denne helga har fått beskjed om å arrestere fans dersom tribunesanger om hendelsen forårsaker slagsmål.

HOTELLET: Chelsea-spilleren hadde med seg den 17-årige jente på rom 316 på London-hotellet Grosvenor House.