Vil gå fra Glimt

Etter et ny trøstesløs kamp ønsket Øystein Gåre spillerne sine god ferie, og fortalte at han vil vurdere stillingen sin de nærmeste dagene.

BODØ (Dagbladet): Glimt-treneren var forbi forbannet-stadiet etter 1- 2-tapet mot Vålerenga. Umiddelbart etter kampen fortalte han spillerne at han vil bruke ferien til å tenke over om han skal trekke seg som hovedtrener. Overfor Dagbladet beskriver han situasjonen i Bodø/Glimt som apatisk.

-  Vi er omgitt av apati. Jeg er misfornøyd med alt, helheten. Det gjelder ledelsen, spillerne, publikum, hele Bodø by. Det er så vidt folk gidder, sier Gåre.

Og tar i neste åndedrag et knallhardt oppgjør med seg selv.

-  Hadde jeg vært Kjetil Rekdal, hadde jeg vært på førstesidene i Dagbladet og VG for lenge siden. Pressen har vært altfor snille med meg. Men de synes jo bare synd på meg, fnyser han.

-  Bortforklaringer

For Gåre innser at jobben som er gjort i Glimt de siste ukene, ikke har holdt mål.

-  Det som skuffer meg i dag, er at spillerne ikke gjør det vi ble enige om før kampen. Og det er de som snakket høyest før kampen, som gjør minst. Det er for mye bortforklaringer. Det vi viste mot Vålerenga, var takter av spill som hører hjemme i en annen divisjon.

Derfor kom kraftsalven i gardroben etter kampen.

-  Jeg ønsket spillerne oppriktig god ferie. Men forberedte dem på at vi måtte ha en grundig gjennomgang av tingenes tilstand når vi møtes igjen. Samtidig sa jeg at jeg ville vurdere min situasjon, og om det eventuelt er en årsak til at det går dårlig.

-  Så du har formelt stilt plassen din til disposisjon?

-  Det var ikke noe ultimatum. Men hvis det hjelper Glimt å få inn en ny trener, så skal ikke jeg stå i veien. Jeg blir i Bodø uansett, og kan gå tilbake til min gamle jobb som talentutvikler.

-  Avmektig

Glimt er et synkende skip. Av en stall på 20 mann, har klubben mistet Trond Fredrik Ludvigsen og Hans Jørgen Andersen. Christian Berg er langtidsskadd. Kaptein Stig Johansen har vært småskadd hele våren, og fikk en ny ryggskade i går.

-  Det nytter ikke. Målingene på Stigs O2-opptak viser at han ikke er i nærheten av å være toppidrettsutøver, sier Gåre. Skeids Stian Theting er eneste forsterkning på vei inn. I utgangspunktet som midtbanespiller.

-  Jeg kunne kanskje heller brukt han som keeper, sier Gåre ironisk.

Tippeligaen

Bodø/Glimt - Vålerenga 1- 2 (0- 0). Mål: 0- 1 David Hanssen (55), 0- 2 Freddy dos Santos (str. 86), 1- 2 Cato Hansen (str. 88). Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger. Gult kort: Tom Høgli, Vegard Sannes, Per Ivar Steinbakk, Bodø/Glimt, Ardian Gashi, Vålerenga. Tilskuere: 3429.

For Glimt-treneren innrømmer langt på vei at han har mistet grepet.

-  I dag, og i et par av de andre kampene på Aspmyra, føler jeg at jeg har sittet på utsida av meg selv og sett kampen. Jeg føler meg avmektig.

SCORET: Vålerengas David Hanssen fikk tillit fra start i går, og scoret
LANGT FRA FORNØYD: Glimt-trener Øystein Gåre er mildt sagt lite fornøyd med tingenes tilstand.