Vil gi Anja en lekse

LARVIK (Dagbladet): Kristine Duvholt varmet opp til NM-finalen mot Bækkelaget på en svært uvanlig måte: I konferansetimene med foreldrene til sine elever i 8. klasse. Derfor måtte hun droppe treningen sist onsdag, og hele Larvik-laget utsette treningen i går til sein kveld for å få med lagkapteinen sin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det har ingenting med at vi har gitt opp på forhånd å gjøre. Bare en uheldig kollisjon mellom terminlista og opplegget på skolen, ser klasseforstander Kristine.

Som i morgen gjerne gir en lekse til superfavoritten Bækkelaget og deres kaptein Anja Andersen.

- Det har vært mye bråk og styr rundt Anja og Bækkelaget denne sesongen. Når mine elever bråker i klassen, så hever jeg stemmen.

- Det har jeg ikke tenkt å gjøre overfor Bækkelaget. De får holde på med sitt.

- Men vi gir dem gjerne en lekse de seint vil glemme i Oslo Spektrum. Jeg leder laget ut på banen i den tro at vi vinner, sier Kristine til Dagbladet.

Det er ikke hennes stil å ta opp krangle-temaer i media.

- Det blir for mye blest om ingenting. Jeg tror at det ikke tjener klubben og håndballen generelt på lengre sikt.

- Jeg konsentrerer meg fullt om det sportslige. Det får jeg mest ut av, mener Kristine.

Hun får så mye igjen for å satse på håndballen at hun ikke ga opp selv etter to av de alvorligste skadene en spiller kan pådra seg.

Under prøve-OL i Atlanta i 1995 ødela Kristine korsbånd. Etter seks måneders pause på sidelinja og en tung oppbyggigsperiode var hun tilbake på landslaget i det ordentlige OL året etter.

Høsten 1997 fikk hun store smerter i ryggen. Det ble konstatert slitasjebrudd og i desember 1997 lå hun flere timer på operasjonsbordet. Det var ikke engang sikkert om hun ville kunne bevege seg normalt ettter operasjonen.

Men Kristine gir seg ikke, og neste uke gjør hun comeback på Norges landslag, mot Danmark.

TRIVES VED PULTEN: Larviks lagkaptein Kristine Duvholt arbeider som lærer ved Mesterfjellet skole i Larvik.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer