Vil gi Larvik kamp

Larvik er de flestes favoritt til seriegullet i håndball. Men Nordstrands høyeste spiller, Anette Hovind Johansen (22), sier de vil gi favorittene kamp til døra.

- Men vi må vinne de jevne kampene, og slå Larvik i våre innbyrdes oppgjør. Det blir ikke lett, men vi har satt oss som mål å gjøre det bedre enn i fjor. Da ble vi nummer to, sier Hovind Johansen.

I fjor hadde Oslo-laget sin beste sesong noen gang med NM-gull, andreplass i serien, kvartfinale i cupvinnercupen og rett til Champions League-kvalik i år.

- Foran årets sesong føler jeg at vi er enda bedre. Den nye treneren (Ivica Rimanic) har løftet oss et hakk, og jeg tror han håper vi skal kvalifisere oss for Champions League.

Ti landskamper

22-åringen på 1,84 meter har alltid vært god på lagene hun har spilt for. Fra sin venstrebackposisjon har hun scoret mange mål. Det har også landslagsledelsen sett, og Anette står med ti landskamper for Norge.

- Mitt andre mål for sesongen, ved siden av seriegull, er å vinne EM med Norge. Men først må jeg bli tatt ut. Det er mange om beinet på venstrebacken, men jeg håper å overbevise nok til å få en plass i troppen, sier Hovind Johansen.

Hun er en del av en ny generasjon norske håndballjenter som skal ta over arven etter 90-tallets suksesslag.

- Jeg har stor tro på at vi kan få fram et nytt storlag. Det som er positivt er at det er mange talenter å ta av. Det er kamp om alle plassene, og det er en styrke for laget.

- Vi trenger tid på oss, men på sikt tror jeg laget kan bli veldig bra, sier Hovind Johansen.

Få profiler

Med spillere som Anja Andersen, Kjersti Grini og Mia Hundvin borte fra norsk seriehåndball, er det få medieprofiler igjen. Og noen nye er ikke i vente, skal vi tro Hovind Johansen.

- Jeg har ikke inntrykk av at de unge spillerne som er på vei opp er typer som lager mye oppstyr. Slike spillere er med på å øke interessen, men jeg håper vi kan trekke folk til kampene med sportslige prestasjoner.

Student

Ved siden av håndballen studerer hun på NMH.

- Jeg blir diplommarkedsfører til våren. Dessuten vurderer jeg å ta webdesign. Jeg tror det er smart, sier 22-åringen fra Fredrikstad.

- Der går det vel mest i fotball om dagen?

- For å si det sånn: Pappa pleier å se alle kampene mine. Søndag serieåpner vi hjemme mot Bækkelaget, men han ba pent om å få slippe å komme. Han ville gjerne få med seg Fredrikstad- Kvik-Halden, og det måtte jeg nesten gi ham lov til, sier Anette Hovind Johansen og ler.

NYTT HÅP: Nordstrand-spilleren Anette Hovind Johansen er en del av en ny generasjon norske håndballjenter som skal ta over arven etter 90-tallets suksessjenter.