Petter Northug kan bli OL-reserve uten å gå renn

Vil gi Northug landslagsplass neste sesong og reservestatus i OL

Lover også startplass i verdenscupen etter OL.

VIL HA HAM MED PÅ LAGET IGJEN: Petter Northug kan får reserveplass i OL, og tilbud om landslagsplass til VM-sesongen 2019. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VIL HA HAM MED PÅ LAGET IGJEN: Petter Northug kan får reserveplass i OL, og tilbud om landslagsplass til VM-sesongen 2019. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi er innforstått med at OL ryker, sa Petter Northugs trener, Stig Rune Kveen, da Petter Northug meldte sykdomsforfall til den siste OL-sjansen i Planica til helgen.

Landslagssjef Vidar Løfshus åpnet derimot for å gi Northug en plass i troppen likevel. Usikkerheten rundt sprintalternativene er så stor, at dersom Northug viser at han er skikket til å gå fort på ski, kan han få OL-starten 13. februar når den klassiske sprinten går i Pyeongchang.

Nå åpner han også for å gi Northug en landslagsplass neste sesong, til tross for at både denne og forrige sesong har gått fullstendig i vasken for skikongen Northug.

- Per nå er han ikke kvalifisert, men vi er ikke ferdig med verdenscupen ennå. Og så har vi tradisjon for å gi folk som har fått spolert en sesong muligheten året etter også. Når det gjelder Petter er han en så spesiell løper at vi må vurdere det uansett, sier Løfshus til Dagbladet.

Får neppe gå i OL

Landslagssjefen forteller at de har 14 eller 15 landslagsplasser neste sesong, og siden de også vurderer Northug som interessant nok til en 12-mannstropp i OL, vil han også ligge godt an i landslagsplassdiskusjonen når sesongen er over.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer