Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil gi VIF-investorer utbytte

Millionsluk er snudd til god butikk for Vålerenga. Nå skal eierne få utbytte også.

Etter år med underskudd i millionklassen i Vålerenga er det nå klart for utbyttebetaling.

De sju eierne som spyttet inn åtte millioner i selskapet Vålerenga Invest Fotball ASA i vår, kan hevde den første pengesjekken etter et knapt års drift.

Styret møtes til helga for å diskutere spørsmålet om utbytte.

-  Jeg har innstilt til styret at eierne skal få 10 prosent av overskuddet som utbytte, sier Vålerenga-direktør Kjetil Siem til Dagbladet.

Millionoverskudd

Årets regnskap er ikke gjort opp ennå, men prognosene tyder på at overskuddet blir et sted mellom fem og seks millioner kroner. Dermed kan så mye som 600 000 kroner bli utbetalt i utbytte.

-  Vi hadde ikke regnet med et så godt resultat da vi satte opp budsjettet før seriestart, men billettinntekene har vært gode og økt med nesten fem millioner fra forrige sesong, sier Siem.

Opprinnelig var det estimert et overskudd på tre millioner i år. Nå ender det kanskje på det dobbelte, enda utgiftene også har økt.

Supporterstøtte

-  Regner du med reaksjoner fra Klanen når eierne tar ut penger av klubben?

-  Snarere tvert imot. Jeg forstår at noen vil si jøss med det samme, men jeg er overbevist om at supporterne vil forstå at det er dette som skal til for at investorene blir med og satser videre, sier Siem

Vålerenga Invest Fotball planlegger å hente inn mer kapital, først og fremst fra eksisterende eiere, men kanskje også fra andre.

-  Å betale utbytte kan stimulere eierne til å satse nye millioner. De ser at de får noe igjen. I tillegg viser dette overskuddet at det var rett å avvikle det gamle selskapet, der gjeldsbyrden var for stor, sier VIF-direktøren.

SUKSESS-LAG: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal har skapt et suksesslag. Nå vil direktør Kjetil Siem (t.v.) gi investorene utbytte.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media