Vil gjenskape Uniteds spissmagi i Cardiff

Solskjærs opprykksplan.

SUPERRESERVER: Teddy Sheringham (t.h) og Ole Gunner Solskjaer scoret målene da Manchester United vant Champions League i 1999. Dwight Yorke (nummer tre fra høyre) og Andy Cole var de andre spissvalgene i United-troppen. Foto:  Dan Chung / REUTERS / NTB SCANPIX
SUPERRESERVER: Teddy Sheringham (t.h) og Ole Gunner Solskjaer scoret målene da Manchester United vant Champions League i 1999. Dwight Yorke (nummer tre fra høyre) og Andy Cole var de andre spissvalgene i United-troppen. Foto: Dan Chung / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær og Cardiff rykket ned så det suste fra Premier League i vår.

I jakten på opprykk fra The Championship benytter Solskjær seg et prinsipp han lærte i Manchester United: Skaff deg mange målfarlige angripere.

Spissgruppe - Jeg var en del av en spissgruppe på fire-fem mann i United, og det er akkurat hva jeg prøver å skape her i Cardiff. Du trenger en slik gruppe, for at de skal presse hverandre framover, sier Solskjær til lokalavisa Wales Online.

Selv vant han «The Treble» med United i 1999 med Andy Cole, Teddy Sheringham og Dwight York som spissrivaler.

Solskjær har kjøpt tre nye spisser til Cardiff siden nedrykket, i Javi Guerra (Real Valladolid) Adam Le Fondre (Readiing) og Federico Macheda (Manchester U). I tillegg har han fortsatt angrepsnavn som  Fraizer Campbell, Kenwyne Jones og Nicky Maynard i stallen.

- Konkurranse er spesielt viktig når det kommer til spisser. Det ble jeg ofte offer for da jeg spilte selv. Hvis du har en spiss som kan score 30 mål per sesong, så er det fantastisk. Men hvis du har tre-fire som kan score tosfiret så kommer du langt, sier Solskjær.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer