Vil gjenskape Uniteds spissmagi i Cardiff

Solskjærs opprykksplan.

SUPERRESERVER: Teddy Sheringham (t.h) og Ole Gunner Solskjaer scoret målene da Manchester United vant Champions League i 1999. Dwight Yorke (nummer tre fra høyre) og Andy Cole var de andre spissvalgene i United-troppen. Foto:  Dan Chung / REUTERS / NTB SCANPIX
SUPERRESERVER: Teddy Sheringham (t.h) og Ole Gunner Solskjaer scoret målene da Manchester United vant Champions League i 1999. Dwight Yorke (nummer tre fra høyre) og Andy Cole var de andre spissvalgene i United-troppen. Foto: Dan Chung / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær og Cardiff rykket ned så det suste fra Premier League i vår.

I jakten på opprykk fra The Championship benytter Solskjær seg et prinsipp han lærte i Manchester United: Skaff deg mange målfarlige angripere.

Spissgruppe - Jeg var en del av en spissgruppe på fire-fem mann i United, og det er akkurat hva jeg prøver å skape her i Cardiff. Du trenger en slik gruppe, for at de skal presse hverandre framover, sier Solskjær til lokalavisa Wales Online.

Selv vant han «The Treble» med United i 1999 med Andy Cole, Teddy Sheringham og Dwight York som spissrivaler.

Solskjær har kjøpt tre nye spisser til Cardiff siden nedrykket, i Javi Guerra (Real Valladolid) Adam Le Fondre (Readiing) og Federico Macheda (Manchester U). I tillegg har han fortsatt angrepsnavn som  Fraizer Campbell, Kenwyne Jones og Nicky Maynard i stallen.

- Konkurranse er spesielt viktig når det kommer til spisser. Det ble jeg ofte offer for da jeg spilte selv. Hvis du har en spiss som kan score 30 mål per sesong, så er det fantastisk. Men hvis du har tre-fire som kan score tosfiret så kommer du langt, sier Solskjær.

Mye tyder på at det er de tre innkjøpene som står først i køen når sesongen sparkes i gang borte mot Blackburn 8. august.

- Vi har kjøpt spilere som definitivt kan skyte ballen i nettet i Adam, Javi og Federico. Det går på instinkt og disse gutta har det. Jeg følte vi trengte det. Et stor problem for oss forrige sesong var at vi ofte ikke klare å sette sjansene våre.

Måltørke På 38 kamper scoret Cardiff bare 32 mål i 2013-2014-sesongen. Bare Norwich opplevde en kraftigere måltørke.

- Jeg håper dette ikke blir noe tema i Championship. Jeg tror ikke det blir noe problem med de spissene vi har her nå.

Cardiff startet sesongoppkjøringen i forrige uka og spilte sesongens første treningskamp Carmarthen Town i går kveld. Det endte med 3-0-seier etter mål fra nettopp Macheda, Maynard og Joe Mason.

- Signalene på trening er veldig bra. Jeg tror alle her vet hvor viktig det er for oss å få en bra start på sesongen, sier Solskjær til klubbens hjemmeside.

Mats Møller Dæhli, Joe Inge Berget og Magnus Wolff Eikrem spilte en omgang hver i treningskampen.

NY SJANSE: Ole Gunnar Solskjær lyktes ikke med Cardiff fra januar og ut sesongen. Foto: AFP  / LINDSEY PARNABY / NTB SCANPIX
NY SJANSE: Ole Gunnar Solskjær lyktes ikke med Cardiff fra januar og ut sesongen. Foto: AFP / LINDSEY PARNABY / NTB SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer