Vil gjenskape venstrekant-magien

Riise får kick - Gamsten gjør det til en vanlig kampdag.

• Folkets landslag: Hvem mener du Hareide bør velge fra start? Ta ut ditt lag nederst i artikkelen!

(Dagbladet.no): Norges siste hjemmekamp - mot Hellas - endte bare med ett poeng. Inntrykket var likevel positivt, ikke minst på grunn av den etterlengtede suksessen til den norske venstresida.

John Arne Riise mente han aldri hadde spilt en bedre landskamp, mens Morten Gamst Pedersen kalte forspillet til Riises 2-2-scoring «sexy fotball».

- Noen kamper bare blir sånn. Det var det samme mot Hellas som det var med Liverpool mot Besiktas (8-0 i Champions League). Du føler du har så mye energi at du kan løpe uendelig. Du blir ikke sliten, beskriver Riise.

Skuddet satt

Og omsider fikk Ullevaal-publikumet se en fulltreffer fra venstrebeinet som har banket inn en rekke praktmål for Liverpool.

- Alt fungerte for meg og skuddet satt slik folk har ventet på. Det gjaldt også for Gamst og Solli, som også spilte på venstresida, sier Riise.

Morten Gamst Pedersen har heller ingenting mot en reprise på Hellas-kampen.

GREKERNE LÅ STRØDD: Det meste klaffet for John Arne Riise og Morten Gamst Pedersen mot Hellas i Norges siste hjemmekamp. Foto: Eirik Helland Urke
GREKERNE LÅ STRØDD: Det meste klaffet for John Arne Riise og Morten Gamst Pedersen mot Hellas i Norges siste hjemmekamp. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer

- Det har gått sakte men sikkert oppover i det siste. Vi må bare bygge videre på de gode relasjonene, sier Gamsten.

Alle opplever gode og dårlige dager på jobben, men få blir så nådeløst vurdert som fotballspillere når de er på arbeid. Dermed har de også et bevisst forhold til hva som skal til for at de fungerer på sitt beste.

- Tenker på bonusen

Gamst og Riise har imidlertid forskjellige svar.

- Det er bare å tenke på hva bonusen blir etter kampen. Det var det samme mot Hellas, da visste vi at vi kunne gå til topps i gruppa med seier, sier Riise.

Alle som har sett Riises lønnsslipp på nettet forstår at bonusen han snakker om ikke er penger - de har han nok av. Han tenker på EM-plassen.

Gamsten har nesten motsatt inngang til kampen. Han vil ikke tenke for mye på at det står om et sluttspill:

- Jeg prøver å gjøre det til en så vanlig kampdag som mulig. Det handler om å finne det rette spenningsnivået. Jeg hviler, spiser og ser på film, sier han.

Vil gjenskape venstrekant-magien

Riise mener bare å dra på trøya med flagget på brystet gir ham rett tenning.

- Jeg får et kick bare av å tenke på at det er landskamp, sier han.

VANLIG KAMPDAG: Morten Gamst Pedersen vil gjøre skjebnekampen mot Tyrkia til en så vanlig kampdag som mulig.
KICK: John Arne Riise bruker EM-plassen som en gulrot når han lader opp til kampen.