Vil gjerne falle for Norge

Amerikanske medier kritiserer VM-arrangørens opplegg med å sende fotballkvinnene på kryss og tvers i USA, av ulike årsaker.

- Norge er et lag med både sjarm, karakter og profiler. Vi kunne ha falt for dem hvis vi bare hadde fått sjansen til å lære dem å kjenne, men når du leser dette er de på et nytt fly på vei til en ny by, klaget San Francisco Chronicles kommentator etter kvartfinalen mot Sverige.

Han syntes Norge kunne fått flere kamper i Silicon Valley, men rakk uansett å falle for både Linda Medalen, Marianne Pettersen, Ann Kristin Aarønes og Bente Nordby.

- Spartan Stadium fikk se nesten alt, skriver C.W. Nevius, som savnet bare sports-BH'en til Medalen.

Spektakulært

- Hvem vet når det skjedde, men ingen hever lenger et øyenbryn når kvinner spiller tøft. Det handler om sting i hodet, blåveiser og isposer, skriver han og siterer Medalen på at hun så seg i speilet etter kampen mot Japan og trodde hun var med i en skrekkfilm.

- Det hyggelige er at dette ikke bare er kvinner som viser verden at de er like tøffe som mennene. De er også spektakulære, fortsetter Nevius og sammenligner Marianne Pettersen med NBA-stjernen Tim Hardaway.

- Hun skapte seg rom med et par tobeinsfinter og lobbet majestetisk i mål. Hardaway pleide å gjøre noe lignende den gang han spilte her i nabolaget, skriver han før han sammenligner Aarønes med en trane.

Gull-lue

- Hun er en tidligere vinner av gullstøvelen, men headingen hennes var så flott at det heller burde vært gull-lua, mener han.

Bente Nordbys aktive feltarbeide gjorde også inntrykk.

- Hun er en spiller av den typen som gir tilhengerne hjerteklapp og treneren magesår. Noen ganger i kampen var hun halvveis til nabobyen, men hun var alltid på plass i kritiske øyeblikk, skryter han etter kampen som han kaller «den blondeste idrettsbegivenhet noensinne på Spartan Stadium».

San Francisco Examiner er like imponert, men noe mer krigersk.

- Norge vant vikingkrigen igjen, skriver avisa. - Enda et skandinavisk slag er over, og som vanlig står Norge over restene av Sverige.

(NTB)