- Vil gjerne ha papirer på at jeg kan mer enn å dirigere en forsvarsfirer

Hangeland droppet landslagstrening til fordel for eksamen.

DELTIDSTUDENT: Brede Hangeland har helt siden tida i Viking syslet med økonomistudier. Går alt etter planen, gjør han seg ferdig med en bachelorgrad i økonomi og administrasjon neste år. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
DELTIDSTUDENT: Brede Hangeland har helt siden tida i Viking syslet med økonomistudier. Går alt etter planen, gjør han seg ferdig med en bachelorgrad i økonomi og administrasjon neste år. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Fotballspillere blir ofte beskyldt for å kaste bort tida si på lite utviklende aktiviteter når dagens treningsøkt er unnagjort.

Brede Hangeland skiller seg imidlertid ut fra andre høyt gasjerte fotballkolleger. Mens lagkameratene trente på Lillestrøm i går ettermiddag, hadde landslagskapteinen fått fritak til å avlegge eksamen i finansregnskap.

30-åringen har syslet med fjernstudier via NKS i en god del år, men begynner nå å se konturene av en bachelorgrad i ikke altfor fjern framtid.

- Dette var noe jeg begynte med i Viking-tida, men så måtte jeg legge det litt bort i noen år. Nå har jeg tatt en del fag i løpet av det siste året og håper å bli ferdig med en grad om ett års tid. Da blir jeg i så fall bachelor i økonomi og administrasjon. Jeg har veldig lyst til å gjøre det ferdig og få et papir på at jeg kan noe annet enn å dirigere en backfirer, sier Hangeland til Dagbladet.

- Hvordan gikk det så på gårsdagens eksamen?

- Det lurer jeg på også. Ambisjonsnivået var nokså lavt, for jeg har jo full jobb. Derfor ble det ikke altfor mye lesing i forkant, men jeg tror det gikk rimelig bra, sier Hangeland, som mener oppgavene var som forventet:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer