Rekordsein cupfinale i 2017

Vil gjøre radikale endringer rundt cupfinalen

Samme dag som langrennsløperne konkurrerer på Lillehammer, spilles cupfinalen på Ullevaal. - For seint, mener ekspertene.

VINTEREN HAR STARTET: I går ettermiddag lå det et lite dekke med snø på Ullevaal stadion. Det skal etter planen være borte når Lillestrøm møter Sarpsborg søndag.Foto: Hans Arne Vedlog
VINTEREN HAR STARTET: I går ettermiddag lå det et lite dekke med snø på Ullevaal stadion. Det skal etter planen være borte når Lillestrøm møter Sarpsborg søndag. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Lillestrøm - Sarpsborg, søndag kl. 13.15

Dagbladets fotballkommentator Morten Pedersen har vært en varm talsperson lenge: Han vil gjøre radikale endringer rundt cupen og cupfinalen.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen er heller ikke fornøyd med at årets finale mellom Lillestrøm og Sarpsborg spilles søndag 3. desember. Som han sier:

- Det er en dato hvor du risikerer ti minusgrader og full snøstorm.

Tradisjon

Om tre dager er det første søndag i advent. Kanskje er de første julegavene på plass. Da inviterer Norges Fotballforbund til cupfinale på Ullevaal.

I Norge er det tradisjon for at finalen spilles etter at Eliteserien er over. Et av argumentene for å strekke sesongen i år, var at lagene som deltok i Europa skulle få forberede seg maksimalt. Dermed ble det pause i en periode der gressmattene var på sitt grønneste.

- Jeg har stor respekt for tradisjoner. Men noen ganger er tradisjoner til for å brytes. Jeg synes cupfinalen bør spilles siste helga i mai eller første helga i juni, sier Pedersen.

Kommentatoren mener det er flere argumenter for den radikale endringen:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer