- Vil gjøre Start til stormakt

Solér vil kopiere IFK og RBK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Formann Erik Solér i IK Start har fått blod på tann etter den sterke sesongen til sørlendingene. Nå vil han at klubben skal ta steget opp på den øverste nordiske fotballhylla.

- Om fem år er mitt personlige mål at Start er en nordisk stormakt og spiller europacup hver eneste sesong, sier han til Fædrelandsvennen.

I løpet av oktober kaller han inn strategimøte for de kommende årene. Nå håper han spillerne og trener Tom Nordlie vil være med på det skyhøye ambisjonsnivået.

For Solérs del handler det om å sørge for at spillermaterialet er godt nok. Han er klar over at klubben i dag har spillere som er attraktive på markedet, og som de neppe klarer å beholde.

- Vi må også legge ned mye arbeid for å kunne erstatte disse som blir solgt. Vi må finne spillere som er på samme nivå, sier han.

Klubben vil i første omgang forlenge kontraktene til islandske Johannes Hardarson og nigerianske Bala Garba ut neste sesong, sier sportslig leder Trond Are Gjone til Fædrelandsvennen.

Kaptein Atle Roar Håland vil vente til etter sesongslutt, mens keeper Rune Nilssen foreløpig ikke er tilbudt ny kontrakt. Øvrige av de mest brukte spillerne i klubben har signert langtidskontrakter med Start.

VIL SKAPE STORMAKT: Start-formann Erik Solér (t.h.) vil ha med seg trener Tom Nordlie og spillerne på sin ambisiøse drøm om å gjøre Start til en ny nordisk fotballstormakt. Foto: Arnt E. Folvik
VIL SKAPE STORMAKT: Start-formann Erik Solér (t.h.) vil ha med seg trener Tom Nordlie og spillerne på sin ambisiøse drøm om å gjøre Start til en ny nordisk fotballstormakt. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer