Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil ha 18 lag i Tippeligaen

Sesong fra midten av mars ut november.

(Dagbladet.no): I går vedtok fotballtinget offisielt det som har vært klart en stund: Fra neste år spiller 16 lag i Tippeligaen.

Men allerede i dag går initiativtakerne i interesseorganisasjonen Norsk Toppfotball, som fremmet forslaget om utvidelsen til 16 lag, ut med ønske om en ytterligere utvidelse. Direktør Niels Røine sier til Aftenposten at han ser for seg en utvidelse til 18 lag i løpet av fire til seks år.

Argumentet for ytterligere økning er bedre kamptilbud for norske lag - og at utbyggingen av stadig bedre anlegg gjør dette mulig.

- Klubbene våre må få et bedre kamptilbud enn de har i dag, og samtidig er arena-utviklingen i landet god. I løpet av 2011 har vi cirka 20 anlegg som tar 9000 tilskuere eller flere, sier Røine.

Plass til 18

Han støttes av Norsk Toppfotballs styreleder Ernst Ravnaas.

- Stadionutbyggingen gjør at vi kan begynne sesongen i starten av mars, kanskje enda tidligere. Det gir oss også muligheten til å holde på i hele november. Da vil det være plass til 18 lag i serien, sier Ravnaas.

Han lister opp førstedivisjonsklubber som Start, Odd, Sandefjord og Bryne som lag som kunne vært med i Tippeligaen uten å ødelegge nivået.

ENDA MER TIPPELIGA? Neste år får vi 16 lag i Tippeligaen. Om noen år kan det bli 18. Foto: Eirik Helland Urke
ENDA MER TIPPELIGA? Neste år får vi 16 lag i Tippeligaen. Om noen år kan det bli 18. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer

Norges fotballforbund er noe mer tilbakeholdne.

- Nå må vi først se hvordan det fungerer med 16 lag, og så vil det sikkert bli fremmet forslag om enda flere. Men det kommer ikke til å skje på neste ting (2010), tror fotballpresident Sondre Kåfjord.

Kåfjord gjenvalgt

Kåfjord ble som ventet gjenvalgt som president for to nye år av fotballtinget i formiddag.

- Tusen takk for tilliten. Det har vært et fantastisk ting med positiv stemning, også mellom parter som ikke alltid har dratt samme vei. Vi tar med oss fra tinget veldig mange interessante utfordringer. Om ikke lenge skal vi selge medieavtalen. Jeg gleder meg til å gå videre, sa Kåfjord etter gjenvalget ifølge NTB.

image: Vil ha 18 lag i Tippeligaen
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media