Vil ha 280 millioner for denne gutten

- Ikke klar for England ennå, sier Pelé.

PRISES HØYT: Supertalentet Neymar er en ettertraktet 18-åring. Det vet Santos, som krever 280 millioner kroner for å slippe ham. Foto: PAULO WHITAKER/REUTERS
PRISES HØYT: Supertalentet Neymar er en ettertraktet 18-åring. Det vet Santos, som krever 280 millioner kroner for å slippe ham. Foto: PAULO WHITAKER/REUTERSVis mer

|||(Dagbladet): Du har kanskje ikke hørt om Neymar da Silva Santos Júnior, men Neymar er kanskje et kallenavn du har plukket opp i løpet av sommeren.

Det brasilianske supertalentet er blitt koblet til Chelsea, men Santos krever en voldsom sum for 18-åringen. Tidligere bud fra London-klubben er avslått, og ifølge The Independent vil ikke brasilianerne selge for mindre enn 29 millioner pund - altså nesten 280 millioner kroner.

Hvis blåtrøyene - eller noen andre - er villige til å punge ut såpass for angrepsspilleren, blir han tidenes dyreste tenåring.

Landslagsdebut Neymar er fra Mogi das Cruzes og han kom til Santos allerede som unggutt, i 2003. Han debuterte for seniorene i mars i år og scoret i sin andre kamp for klubben.

Han har nå 13 mål på 40 kamper, og har allerede vært med på å vinne Sao Paulo-mesterskapet og Copa do Brasil.

PANGDEBUT: Neymar scoret i sin første landskamp, mot USA tidligere denne måneden. Foto: MIKE SEGAR/REUTERS
PANGDEBUT: Neymar scoret i sin første landskamp, mot USA tidligere denne måneden. Foto: MIKE SEGAR/REUTERS Vis mer

Dunga møtte press fra flere hold - blant annet fra Pelé, Romário og en underskriftskampansje med 14 000 navn - men Neymar ble likevel ikke tatt med til sommerens VM. Mesterskapet ble en gedigen skuffelse for brasilianerne, og Dunga trakk seg umiddelbart.

10. august fikk Neymar sjansen for de gule og blå - og for en debut det ble. Neymar ga Brasil ledelsen i kampen som endte 2-0 mot USA.

Han får helt sikkert sjansen igjen av ny-manager Mano Menezes.

Skeptisk Pelé Det er ikke bare Chelsea som har hatt følere ute i sommer. Også Real Madrid, Inter og Manchester City har fått med seg talentet hans, og har ifølge rapportene vært interessert.

Den siste tida er det imidlertid Chelsea flest snakker om. Pelé er veldig skeptisk, og han håper Neymar blir i deres felles moderklubb.

GULLGUTT: Neymar har allerede vunnet to trofeer med Santos. Foto: PAULO WHITAKER/REUTERS
GULLGUTT: Neymar har allerede vunnet to trofeer med Santos. Foto: PAULO WHITAKER/REUTERS Vis mer

- Han er ikke klar for spill i England ennå, sier Pelé ifølge Sky Sports.

Santos har tidligere klaget på Chelseas Neymar-flørt, og har varslet Fifa om det de mener er ulovlige tilnærminger fra londonerne. Brasilianerne mener Chelsea har tatt kontakt med 18-åringen bak deres rygg, etter at et bud ble avslått. Dette blir blankt avvist av Chelsea, ifølge ESPN.

- Vi ser på flere unge brasilianere og han er en av dem. Tida får vise om han på ett eller annet tidspunkt blir Chelsea-spiller, sier styreformann Bruce Buck.

Firedobler lønna Santos-president Luis Alvaro Oliveira sa til brasilianske medier i går at de ikke vil vike fra prisnivået de har satt på Neymar: 290 millioner kroner.

Neymar har tidligere uttalt at han gjerne blir noen år til i Santos, og klubben vil også gjøre ham til deres best betalte spiller for å sørge for at han ikke bare blir værende - men også er fornøyd med å bli.

TVILER: Pelé mener det er for tidlig for Neymar å reise til England. Foto: MIKE SEGAR/ REUTERS
TVILER: Pelé mener det er for tidlig for Neymar å reise til England. Foto: MIKE SEGAR/ REUTERS Vis mer

Ifølge rapportene vil månedslønna hans øke fra 557 000 kroner til 2,1 millioner, og i tillegg en andel av klubbens kommersielle utgifter.

Ikke verst for en 18-åring med én landskamp.

Chelsea skal tidligere ha fått et bud på 163 millioner kroner blankt avvist, men det ryktes at de er villige til strekke seg til 221 millioner. Men det er fortsatt et godt stykke unna Santos-kravet.